24. 1. 2013

Španski selektor Valero Rivera hvali Slovence

Španska reprezentanca je že pred začetkom SP glasno napovedala boj za zlato odličje. Njen selektor Valero Rivera je na novinarski konferenci v Barceloni zelo pohvalno govoril o reprezentanci Slovenije.

 

 

"Slovenija je na letošnjem turnirju pustila globoke sledi. Igra lepo in atraktivno, krasi jo neverjeten moštveni duh, njene tukajšnje predstave zgovorno pričajo o njeni kakovosti. Gre za ekipo, ki se nikoli ne preda in vselej igra do zadnjega diha," je na posebni novinarski konferenci, ki jo je pred najbolj usodnimi tekmami na letošnjem sklepnem turnirju priredila Mednarodna rokometna zveza (IHF), med drugim dejal španski selektor Valero Rivera.

 

 

Poleg nekdanjega stratega Barcelone so bili na njej tudi selektorji vseh štirih polfinalistk, skupaj s slovenskim selektorjem Borisom Deničem še Hrvat Slavko Goluža ter Danec Ulrik Wilbek.

 

 

"Igramo na domačem terenu, vsi pričakujejo našo končno zmago. Pritisk je velik, hkrati pa svojo energijo in moč črpamo iz teh okoliščin. Pred nami je težka polfinalna tekma s Slovenijo, naša najbolj pomembna tekma na tem prvenstvu. Gre za zelo resnega tekmeca, ki ga spoštujemo in ga jemljemo izjemno resno, proti Sloveniji bomo morali prikazati našo najboljšo predstavo," je dodal Rivera.

 

 

Slovenski in španski rokometaši so na velikih tekmovanjih doslej odigrali sedem medsebojnih tekem, prav vse so se končale z zmagoslavjem tekmecev s Pirenejskega polotoka, ki so dvakrat slavili na olimpijskih igrah in petkrat na evropskih prvenstvih, na svetovnem pa se še niso srečali.

 

 

Njun zadnji medsebojni dvoboj na lanskem evropskem prvenstvu v Srbiji se je v Novem Sadu končal s slovenskim porazom z 32:35. (sta)