25. 1. 2013

Selektor Boris Denič: Nisem razočaran; Gašper Marguč: Naša obramba ni bila slaba

Slovenska moška reprezentanca tudi v osmi medsebojni tekmi ni premagala španske izbrane vrste. Po dveh porazih na OI in petih na EP ji je morala priznati premoč tudi v njunem prvem medsebojnem dvoboju na svetovnem prvenstvu.
 

Slovenska reprezentanca je po sedmih zaporednih zmagah prvič izgubila na Pirenejskem polotoku. "Nisem razočaran. Vsi smo si močno želeli zmage, dobro smo se pripravili na polfinalno tekmo, ki je bila zelo taktična. Za gledalce ni bila najlepša, na svoj račun pa so prišli tisti pravi ljubitelji rokometa, saj je bila polna taktičnih zamisli,"  je uvodoma dejal selektor Boris Denič in dodal: "V obrambi smo igrali zelo dobro, v napadu nam ni šlo. V končnici so nam tekmeci pobegnili, v tem trenutku pa imajo tudi malce več sreče, znanja in moči ter jim želim veliko sreče v finalu."

 

 

Prva polfinalna tekma je bila polna taktičnih ukan obeh selektorjev, Denič pa je v zvezi s tem dejal: "Španci so takoj začeli s svojo tradicionalno igro, v obrambi pa so hitro zaigrali zelo plitko postavitev 6-0, kar ni njihova značilnost. Tukaj se mi nismo najboljše znašli, skozi celotno tekmo smo iskali razpoloženega strelca z razdalje, ki bi razbil španski obrambni blok. V nadaljevanju je tudi Šterbik nanizal nekaj obramb, Španci so naredili nekaj nasprotnih napadov in si priigrali odločilno prednost, ki je enostavno nismo zmogli nadoknaditi. Mojim fantom čestitam za predstavo, pošteno so oddelali."

 

 

Sebastian Skube je bil junak četrtfinalnega dvoboja proti Rusom, po polfinalnem porazu pa je dejal: "Tekma je bila izjemno težka, spet smo imeli preveč padcev, ki so jih Španci znali izkoristiti. Na drugih tekmah nam je uspelo prirediti preobrat in zmagati v končnici, na tej tekmi pa nam to ni uspelo. V soboto je pred nami še težja tekma. Prepričan sem, da je ostalo dovolj moči, imamo pa tudi veliko željo. Borimo se za kolajno, pred nami je nova, velika priložnost in menim, da bomo pravi."

 

 

Krilni igralec Gašper Marguč je bil s sedmimi goli najbolj učinkovit slovenski igralec, po tekmi pa je dejal: "V drugem polčasu nismo imeli pravih rešitev za špansko obrambo, prejeli pa smo tudi številne gole iz nasprotnih in polnasprotnih napadov. Naša obramba ni bila slaba, prejeli smo 26 golov, pokopale so nas izgubljene žoge in lahki španski goli," je po porazu s Španijo dejal Gašper Marguč, pred sobotno odločilno tekmo za tretje mesto pa dodal: "Po polfinalni tekmi moramo napolniti moči in zaigrati zbrano, potem pa naskakovati kolajno."