13. 2. 2013

Primorski derbi Koprčanom

Cimos Koper - Istrabenz plini Izola 30:26 (12:12)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev 1000, sodnika: Krstič, Ljubič (oba Kozina).
Cimos Koper: Škof, Dobelšek, Grzentič, Brumen 5 (2), Bombač 4, Krivokapič 1, Poklar, Vran, Hrastnik, Konečnik 1, Rapotec 6, Gavranović 6, Bundalo, Bošković 3, Osmajić 3, Darovec.
Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurič 2, Jelovčan 2, Dolenc, Gorela 2, Božič 8 (2), Kojić, Bubnič, Koštric, Ponikvar, Redžić 4, Fidel 6 (1), Smolnik, Ponikvar 1, Slobodnik, Kevič.
Sedemmetrovke: Cimos Koper 3 (2), Istrabenz Plini Izola 5 (3).
Izključitve: Cimos Koper 4, Istrabenz Plini Izola 4 minute.

Čeprav so bili Koprčani pred današnjim obalnim derbijem na lestvici precej pred izolsko zasedbo, se je obetal negotov obračun. Koprčani so bili sicer favoriti in so na koncu tudi zmagali, toda pot do novih točk ni bila lahka.

Začetek tekme je pripadel gostom, ki so povedli s 3:1 in 5:3. Koprčani so nato stopili na plin in tekmece ujeli, po vodstvu z 9:7 in 12:9 pa se je zdelo, da so našli pot do uspeha. Toda Izolčani se niso predali, saj so v zadnjih minutah pred odmorom prednost domačih rokometašev povsem izničili in na odmor sta ekipi odšli z neodločenim izidom 12:12.

Za končni uspeh Kopra je bilo odločilno obdobje v začetku drugega polčasa, ko gostje osem minut niso zadeli. V tem času so Matjaž Brumen, Dean Bombač in soigralci dodobra napolnili njihovo mrežo, po vodstvu z 18:12 pa so tudi oni zastali. Sledila je podobna serija Izole, ki je v nekaj minutah zaostanek s 16:23 po zadetkih Petra Božiča (tekmo je končal z osmimi goli) in Dušana Fidela prišli le na 22:25. A končnica je bila spet koprska, Izolčani so bili nazadnje povsem blizu pri 24:26, sicer pa je bila razlika tri ali štiri gole, piko na i je postavil Brumen ob koncu tekme. Pri zmagovalcih sta največ zadetkov, po šest, dosegla Uroš Rapotec in Filip Gavranović.

V naslednjem krogu bo Cimos Koper v sredo, 20. februarja gostoval v Trebnjem, ekipa iz Izole pa bo v soboto 24. februarja gostovala v Ormožu.

(sta)