13. 2. 2013

Sviš Ivančna Gorica - Celje Pivovarna Laško 20:27 (12:14)

Ivančna Gorica - Dvorana OŠ, gledalcev 150, sodnika Lah in Sok (oba Ormož).

Sviš Ivančna Gorica: Marjanović, Polak 3 (2), Zidar, Potokar, Rotar, Muhovec 3, Medved, S. Stopar 4 (2), Pekolj 3, Kalabić 2, Marinčič 1, Sašek 1, Kristan, G. Stopar 1, Sendelbah 2, Murčehajić.
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Blagotinšek, Mlakar 1, Marguč 7, Janc 2, Razgor 1, Toskić 3, Ranevski, Skube, Poteko 1, Skok, Zelenović 6, Žabić, Mačkovšek 2, Lekai, Žvižej 4 (2).
Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 5 (4), Celje Pivovarna Laško 2 (2).
Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 4, Celje Pivovarna Laško 4 minute.
Rdeč karton: /.

Tekma med domačimi rokometaši in favoriziranimi gosti je imela presenetljiv uvod, saj je domači rokometaš Aleksander Polak v 5. minuti zadel za vodstvo s 5:2. Celjani so se hitro vrnili v igro in izid poravnali (5:5), tesno pa je bilo vse do konca prvega dela igre (12:12), a na odmor so gostje vseeno odšli s +2.

Temeljni kamen za zmago so celjski igralci položili v uvodnih minutah drugega polčasa in v 33. minuti po zadetku Davida Razgorja vodili s 17:12. Gostiteljem se je še uspelo približati na tri gole zaostanka (16:19), nato pa so bili na igrišču praktično le še gostje, ki so v 57. minuti z zadetkom Blaža Janca dosegli najvišje vodstvo 27:18 in tekmo mirno pripeljali do konca.

V 21. krogu bodo rokometaši Sviša v soboto, 24. februarja, gostovali v Sevnici, Celjane pa že ta teden v soboto čaka obračun 9. kroga lige prvakov, ko bo v celjski dvorani Zlatorog gostovala Constanta.

(sta)