15. 2. 2013

V celjskem taboru optimistično razpoloženi pred tekmo leta z romunskim klubom Constanta

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v soboto, 16. februarja 2013, ob 16.30 v domačem Zlatorogu odigrali tekmo devetega kroga evropske lige prvakov. Njihov tekmec bo romunski klub Constanta, v celjskem taboru pa so dvoboj zaradi pomembnosti poimenovali kar tekma leta.

Romuni so pivovarjem v četrtem krogu tega tekmovanja zadali boleč poraz. Na tej tekmi so Celjani, ki so izgubili s 17:22, prikazali eno izmed najslabših predstav v sezoni, za napredovanje v osmino finala, najhujša tekmeca sta prav Constanta in švedski Sävehof, bodo nujno potrebovali zmago, najboljša bi bila takšna s petimi zadetki ali več.

Trener Vladan Matić je opozoril, da je romunska ekipa dobra, še enkrat pa je poudaril, da so se na gostovanju v Constanti opekli: "Constanta je zelo dobra ekipa. Imajo tako moč, višino in izkušnje, vodi pa jih dober trener. Tudi sami bodo na tej tekmi iskali možnost za napredovanje. A mi igramo doma, pred svojimi navijači in enostavno te priložnosti ne smemo izpustiti iz rok, pa četudi na koncu zmagamo le za en zadetek. To ne bo lahko, saj nismo v takšni formi kot decembra, vendar upam, da bi se morda prav s to tekmo lahko znova začeli dvigati. V opozorilo, kaj se zgodi, če ne bomo stoodstotno pripravljeni, je prvi obračun v Romuniji. To je bila prava nočna mora in verjetno najslabša predstava našega kluba, odkar sem trener."

Prejšnji teden je celjska zasedba izgubila z Atleticom, čeprav Štajerci niso igrali slabo. "Po tekmi v Madridu sem bil zelo razočaran, boli in peče me to, ker nikakor ne izkoristimo priložnosti, ki se nam ponujajo. Upam, da bomo v teh dveh, treh dneh, ki jih imamo za priprave, čim bolj odpravili naše pomanjkljivosti in da bomo to fazo igre izboljšali. Predvsem bomo morali biti bolj potrpežljivi, da si poiščemo najboljše priložnosti in da ne delamo toliko tehničnih napak," razkriva recept trener Celjanov.

Borut Mačkovšek se po svetovnem prvenstvu v Španiji vrača na klubska igrišča v dobri formi, tudi na zadnji tekmi v Madridu je bil zelo razpoložen: "Constanto moramo premagati, o drugem sploh ne smemo razmišljati. Komaj čakam, da se sobotna tekma začne, saj verjamem, da bomo pokazali naš pravi obraz. Na prvi tekmi v Romuniji smo namreč prikazali eno najslabših predstav in pokazati moramo, da je bil to slab dan. Vsekakor bomo morali največ pozornosti posvetiti igri v napadu, saj je obramba na visoki ravni. Odkar smo se vrnili s prvenstva igra v napadu ne steče in mislim, da je to posledica tega, da kar nekaj časa nismo igrali skupaj. Imamo še dva dni časa, da to igro dvignemo na višji nivo od sedanjega."

Celjani bodo skušali na tekmi z Romuni čim bolj napolniti svojo dvorano, navijače vabijo tudi z različnimi akcijami, tako si bodo lahko ljubitelji rokometa z nakupom vstopnice za to tekmo ogledali še dvoboj slovenskega prvenstva z Mariborom. (sta)

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13