15. 2. 2013

V mariborsko dvorano Tabor v drugem krogu pokala EHF prihaja norveški Elverum

Po remiju na Danskem rokometaše mariborskega Branika v drugem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF čaka tekma z norveškim Elverumom. Tekma proti vodilnemu moštvu norveške lige bo v soboto, 16. februarja 2013, ob 19. uri v dvorani Tabor.
 
 
Lanskoletni norveški podprvak Elverum po 17 odigranih krogih norveške Eliteserien trenutno vodi z dvema točkama prednosti pred Runarjem, ki ima tekmo manj. Na poti do skupinskega dela so prav tako kot Mariborčani morali odigrati vse tri kvalifikacijske kroge. Najprej so izločili belgijski Tongeren, nato madžarsko Tatabanyo ter na koncu še predstavnika BIH, RK Sloga. Norvežani do sedaj niso zabeležili vidnega rezultata v evropskih tekmovanjih, so pa odlično parirali favorizirani poljski Wisli Plock v srečanju 1. kroga skupine C, saj so na koncu izgubili le z dvema zadetkoma razlike (25:27).
 
 
"Da je Elverum trenutno vodilno moštvo njihovega domačega prvenstva, je dovolj zgovoren podatek, da je zelo kvalitetno moštvo. Gre za zelo ambiciozno moštvo, saj so za las izgubili srečanje z Wislo, proti kateri so ob polčasu vodili celo s 14:10. Gojijo hiter skandinavski rokomet, žoga zelo hitro kroži, veliko koristijo krožnega napadalca, obramba je agresivna in imajo zelo hiter protinapad. Mi se bomo pripravili maksimalno in skušali doseči ugoden izid," so bile besede trenerja mariborski rokometašev Marka Šibile pred tekmo z norveškim predstavnikom.
 
 
Toda vijoličasti rokometaši so zagotovo nase opozorili z neodločenim izidom v prvem krogu na gostovanju pri danskem Holstebroju (26:26). Odlično jim gre tudi v domačem prvenstvu, kjer so dobili vsa tri uvodna srečanja tega spomladanskega dela, med drugim pa so premagali tudi Cimos. "Prva tekma, s katero smo prebili led, je za nami. Na Danskem smo si priigrali ugoden rezultat, čeprav je bilo na začetku prisotne kar nekaj nervoze. Sedaj nam v goste prihajajo Norvežani in upam, da bo dvorana Tabor čim bolj polna, da tudi z bučno podporo s tribun dosežemo čim boljši rezultat. Rezultati zadnjih tekem so plod dobrega dela, kar nam dviguje samozavest. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali," je dejal igralec Nikola Špelić.
 
 
Srečanje med RK Maribor Branik in Elverum Handball Herrer se bo v soboto, 16. februarja 2013, v dvorani Tabor pričelo ob 19. uri. Srečanje bosta sodila Vagif Aliyev in Alekper Aghakishiyev iz Azerbejdžana, delegat Predrag Pavičević pa prihaja iz Črne gore.
 
 
Čeprav gre za evropsko tekmo, so se v RK Maribor Branik odločili, da cene vstopnice ostanejo nespremenjene. Tako stane vstopnica za odrasle 5 evrov, za otroke pa 3 evre. Srečanje si bo ogledal tudi selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denič, slovenska izbrana vrsta pa bo prav v Mariboru 3. aprila odigrala kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo leta 2014 na Danskem proti Islandiji.
 
 
 
Tekst in foto: RK Maribor
 
 
 
POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13