20. 2. 2013

Celjski rokometaši brez preračunljivosti na tekmi evropske lige prvakov proti švedskemu Sävehofu

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je zadnja tekma v skupinskem delu evropske lige prvakov. V četrtek, 21. februarja 2013, bodo Celjani v desetem krogu skupine B gostovali pri švedskemu Sävehofu, tekma pa se bo v Göteborgu pričela ob 19. uri.

Izbranci celjskega stratega Vladana Matića so po zmagoslavju nad romunsko Contanto v minulem krogu naredili velik korak k uvrstitvi v osmino finala. Z zmago ali remijem na četrtkovi tekmi v Skandinaviji bi odpravili vse dvome o uvrstitvi v nadaljnji krog, v osmino finala bi se uvrstili tudi v primeru poraza s šestimi goli, v tem primeru pa morajo doseči več kot 25 golov. V primeru poraza, višjega od šestih zadetkov, bi napredoval Sävehof, a le pod pogojem, da Constanta izgubi v zadnjem krogu proti nemškemu Kielu.

Celjska zasedba je s šestimi točkami trenutno na četrtem mestu v skupini B. V vodstvu je madžarski Veszprem s 16 točkami, nemški Kiel jih je zbral 14, španski Atletico deset, Savehof in Constanta pa po štiri točke. Celjani so v današnjih dopoldanskih urah odpotovali proti drugemu največjemu švedskemu mestu. Najprej so se z avtobusom odpravili do Budimpešte in od tam z letalom na Švedsko.

"Pred nami je zadnja tekma v ligi prvakov. Že pred začetkom sezone sem dejal, da bodo mednarodne tekme namenjene nabiranju izkušenj. Z dosedanjimi predstavami sem zadovoljen, izjema je le gostovanje v Romuniji. V Skandinaviji imamo priložnost, da si zagotovimo nastop v osmini finala, kar bi bilo v luči naših pričakovanj zelo dobro, saj bi si zagotovili še dve tekmi in se pomerili z vrhunsko ekipo, kar je neprecenljivo za nabiranje novih izkušenj," je uvodoma dejal trener Vladan Matić.

Pred tekmo na Švedskem pa je trener Matić dodal: "Rokometaši Sävehofa so izjemno nepredvidljivi, oni ne čutijo pritiska. Če jim bomo dopustili, da se razigrajo, potem bomo v velikih težavah. Hitro prehajajo v napade in prek kril zaključujejo napade ter dosegajo lahke zadetke. To moramo preprečiti, v napadu pa igrati pametno in si ustvariti dobre priložnosti za zaključne strele in jih izkoristiti, saj bomo v nasprotnem primeru imeli težave s prejemanjem lahkih zadetkov. V primeru postavljenih obramb smo močnejši, oni pa so hitrejši."

Celjani so v Skandinavijo odpotovali brez Gregorja Potočnika, Roka Žurana in Dejana Perića, ki so poškodovani, slovenski reprezentant Sebastian Skube pa je pred zadnjo tekmo v skupinskem delu dejal: "Tekma na Švedskem nam veliko prinaša, to priložnost pa moramo zagrabiti z obema rokama. Napredovanje v osmino finala je velika stvar, poleg tega pa mislim, da si to tudi zaslužimo, saj smo mlada ekipa, ki je prikazala dobre igre v dosedanjem delu lige prvakov. Sävehof je v prednosti zaradi domačega terena, vse pa bo odvisno od naše igre."

"Pred nami je zahtevna tekma, ob tem pa imamo veliko priložnost za napredovanje. Na Švedskem želimo zmagati, v primeru igranja na rezultat bi lahko ostali praznih rok. Tega si ne smemo dovoliti, igrati moramo pametno in izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo ponudile," je pred gostovanjem v Göteborgu dejal madžarski reprezentant Mate Lekai.

Pravico na švedsko-slovenskem klubskem obračunu bosta delila Čeha Vaclav Horaček in Jiri Novotny, delegat bo Švicar Reto Morell. (sta)

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13