6. 3. 2013

Maribor Branik - Sevnica 38:17 (17:4)

Rokometaši Maribora Branika so redni del tekmovanja v 1. NLB Leasing ligi končali z zmago. Mariborčani so pred domačimi gledalci premagali Sevnico kar z 21 zadetki razlike, končni izid pa je bil 38:17 (17:4).

 

 

 

 

 

MARIBOR BRANIK - SEVNICA 38:17 (17:4)

 

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 200, sodnika: Majer in Žitnik (oba Trebnje).

 

Maribor Branik: Čudič, Štefanič 4, Mirković, Tarabochia 4 (1), Svalina 3, Oštir 1, Špelić 3, Špende 3, Razgor 4, Kranjc, Zarabec 3 (2), Šoštarič 8, Sok 3, Šimič 2 (1), Mlakar.

 

Sevnica: Senica, Stegne, Dražetič 5 (2), Gorenjak, Djurdjević, Ošlovnik 1, Kozole, Cigler, Kuhar 1, Borovnik 8, Pernovšek 2, Brzin.

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 5 (4), Sevnica 2 (2).

 

Izključitve: Maribor Branik 2 minuti, Sevnica 6 minut.

 

 

 

V senci nogometnega derbija je v Mariboru skoraj istočasno danes potekala še rokometna ligaška tekma. Mariborski rokometaši so bili rezultatsko uspešnejši od svojih nogometnih sosedov, saj so proti predzadnji ekipi lige slavili visoko zmago z 38:17.

 

 

Čeprav je razlika na lestvici med ekipama, Mariborčani so četrti, in po osvojenih točkah velika, so se domači želeli izkazati z resnim pristopom. Nenazadnje so tekmo vzeli tudi kot trening pred nadaljevanjem evropske sezone, kjer so se v prvih treh krogih pokazali za zelo vročo ekipo.

 

 

Mariborčani so v zadnjem evropskem nastopu premagali tudi favorizirano poljsko Wislo, ki bo, tokrat kot gostitelj, njihov naslednji tekmec v pokalu EHF. Pred premorom zaradi finalnega pokalnega turnirja pa so Mariborčani namučili tudi Celjane in štajerski derbi izgubili tesno s 30:33.

 

 

Gostje iz Sevnice so potrebovali deset minut za prvi zadetek, v celotnem prvem delu pa so zadeli le štirikrat. Mariborčani so stopnjevali ritem, po vodstvu s 5:0 in z 10:2 so prav ob koncu prvega dela dosegli najvišjo prednost do takrat, 13 golov.

 

 

Tudi drugi polčas razmerij na igrišču ni spremenil. Sevničani so bili nemočni, čeprav strelsko vendarle nekoliko bolj razpoloženi kot v uvodni polovici tekme. A to je pomenilo, da so le občasno znižali zaostanek, medtem ko je domača ekipa pridno polnila njihovo mrežo. Na koncu je bil pri Mariborčanih najboljši strelec Mario Šoštarič, zbral je osem golov, po štiri so dodali še Aljoša Štefanič, Marko Tarabochia in Simon Razgor.

 

 

Mariborčani so tekmo končali pri 38 golih, kolikor so jih dosegli tudi na prvi medsebojni tekmi v Sevnici, le da so takrat njihovi tekmeci dvoboj končali pri 27 golih. Tudi pri poražencih pa je z enakim številom zadetkov kot Šoštarič izstopal Matjaž Borovnik, ki je tako dosegel skoraj polovico golov svoje ekipe.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13