8. 3. 2013

Krimovke v nedeljo proti ruski Zvezdi v Stožicah lovijo polfinale evropske lige prvakinj

V petem krogu evropske lige prvakinj se bodo rokometašice Krima Mercatorja pomerile z rusko Zvezdo iz Zvenigoroda. Tekma bo v nedeljo, 10. marca 2013, ob 19.30, v dvorani v Stožicah, slovenske prvakinje pa si lahko že krog pred koncem drugega dela zagotovijo napredovanje v polfinale.

 

 

Varovanke Krimovega trenerja Toneta Tislja so z zmago minuli konec tedna proti Ferencvarošu (31:25) prevzele vodstvo v skupini B, tako da se lahko že to nedeljo šestič v zgodovini kluba uvrstijo v polfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Priložnost je res lepa, saj bo na drugi strani igrišča v Stožicah stala zadnjeuvrščena ekipa iz Zvenigoroda, ki v štirih nastopih še ni vknjižila zmage.

 

 

Čeprav so krimovke rusko ekipo premagala že na prvi tekmi na gostovanju (29:24), trener Tiselj opozarja svoje igralke, da Zvezda še zdaleč ni tako slaba ekipa, kot to kaže njen položaj na lestvici. "Zvezda je vsega spoštovanja vredna ekipa, ki ima odlično zasedena vsa igralna mesta. V drugem delu je prikazala nekaj odličnih predstav, vendar ni zdržala v istem ritmu vseh šestdeset minut. Hkrati je že končala tekmovanje v ruskem prvenstvu, tako da se je lahko ta teden popolnoma posvetila naši tekmi. Ne sme se nam zgoditi, da se zadovoljimo z doseženim. Uspeh proti Ferencvarošu moramo pozabiti in se popolnoma usmeriti na naslednjo tekmo," pravi trener Tone Tiselj.

 

 

Njegova trenerska filozofija je enostavna (razmišljati zgolj o naslednjem nasprotniku), zato nerad govori o morebitnemu tekmecu v polfinalu. V drugi skupini ima polfinale zagotovljen le madžarski Györi (8 točk), medtem ko na drugo mesto še vedno merita tako norveški Larvik (4) kot črnogorska Budućnost (3). "Moj cilj je vedno samo naslednja tekma. Nikoli ne razmišljam, kaj lahko prinese zmaga. Treba se je maksimalno pripraviti na Zvezdo, ki je tekmec, kot vsak drug, nato pa bomo lahko razmišljali o naslednjih ciljih," pravi Tiselj in zavrača kakršnekoli kalkulacije: "Razmišljam samo o sebi, tako da me trenutno dogajanje v drugi skupini ne zanima."

 

 

 

Krimova igralka in hrvaška reprezentantka Andrea Penezić razmišlja zelo podobno. "Čeprav smo Zvezdo premagale na prvi tekmi v Zvenigorodu, to ni bila naša najboljša predstava. Imamo še precej rezerv tako v obrambi kot napadu. Lahko izboljšamo taktične zamisli in igro na globoko obrambo. Prepričana sem, da lahko še drugič premagamo rusko ekipo," pravi Andrea Penezić.

 

 

Podobno razmišlja tudi njena rojakinja in Krimova vratarka Jelena Grubišić. "Čeprav je Zvezda zadnja v skupini in nima še nobene točke, na prav nobeni tekmi ni bila nadigrana. še posebej bo ruska ekipa nevarna, ker je že izgubila vse možnosti za napredovanje v polfinale in bo lahko v Ljubljani igrala povsem sproščeno. krimov vložek na tej tekmi je seveda veliko večji, saj se zavedamo, kaj nam lahko prinese zmaga proti ekipi iz Zvenigoroda - napredovanje med štiri najboljše ekipe v Evropi," pravi Jelena Grubišić.

 

 

Tekma v dvorani Stožice se bo v nedeljo začela ob 19.30. Sodili jo bosta Švedinji Alexandra Siewert Delle in Natasha Engberg.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2012/13