8. 3. 2013

Moška članska reprezentanca Slovenije bo maja odigrala prijateljski tekmi proti Nemčiji

Moško člansko reprezentanco aprila v okviru kvalifikacij za EP 2014 čakata dvoboja z Islandijo, ki bosta 3. aprila (Maribor, dvorana Tabor, ob 20.15), in štiri dni kasneje v Reykjaviku. V maju pa bo selektor Boris Denič svoje varovance odpeljal na dve prijateljski tekmi z Nemčijo. Prva bo 4. maja v Magdeburgu, druga dan kasneje v Dessauu.

 

 

Članska reprezentanca, ki je januarja na svetovnem prvenstvu v Španiji osvojila četrto mesto, se bo odzvala vabilu nemške rokometne zveze in z Nemčijo odigrala dve prijateljski tekmi, ki bosta 4. (Magdeburg) in 5. maja (Dessau).

 

 

"Slovenija prenavlja svojo reprezentanco in je v tem trenutku korak pred nami. Imajo ekipo, ki bo v prihodnjih letih gotovo krojila svetovni vrh, kar si želimo tudi mi. Zato bosta to za nas zelo dobrodošli preizkušnji," je ob tem povedal Martin Heuberger, selektor Nemčije.

 

 

Slovenski selektor Boris Denič bo v Nemčijo peljal le reprezentante iz klubov 1. NLB Leasing lige in bundeslige. Reprezentanti iz drugih držav imajo v tem terminu klubske obveznosti, klubi 1. NLB Leasing lige pa so brez težav pristali na spremembo termina igranja sedmega kroga končnice za prvaka, ki se bo namesto 4. maja igrala 1. maja.

 

 

"Nemčija je opravila zamenjavo generacij in že na SP v Španiji pokazala, da se vrača v svetovni vrh. Za naše mlade igralce bo to priložnost za nabiranje dragocenih izkušenj," pa je ob tem povedal slovenski selektor Boris Denič, ki se sicer že pripravlja za nadaljevanje kvalifikacij za EP 2014.