9. 3. 2013

Mariborčani v četrtem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF izgubili proti Wisli Plock

Igralci Maribora Branika so v četrtem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF doživeli prvi poraz. Na gostovanju pri Wisli Plock na Poljskem so mariborski rokometaši v skupini C izgubili s 26:30 (12:15).

 

 

WISLA PLOCK - MARIBOR BRANIK 30:26 (15:12)

 

 

Plock - Dvorana Orlen, gledalcev: 3100, sodnika: Novikov in Perepilici (oba Ukrajina).

 

Wisla Plock: Šego, Wisniewski 5, Ghionea 5, Toromanović 1, Syprzak 6, Chrapkowski, Eklemović 1, Kubisztal 9 (2), Kavaš 2, Twardo, Paczkowski 1, Ilyes.

 

Maribor Branik: Čudič, Pešić, Razgor 3 (1), Pučnik, Šoštarič 5, Sok, Šimič 2, Oštir 1, Mlakar, Štefanič, Mirković, Tarabochia 6 (2), Svalina, Špelić 5, Špende 2, Zarabec 2.

 

Sedemmetrovke: Wisla Plock 3 (2), Maribor Branik 5 (3).

 

Izključitve: Wisla Plock 6 minut, Maribor Branik 8 minut.

 

 

 

Potem ko so mariborski rokometaši v prejšnjem krogu na svojem igrišču presenetili bogato poljsko zasedbo, jim je ta v dvorani Orlen vrnila s podobno mero. Maribor, ki si je ključni zaostanek pridelal v uvodnih desetih minutah drugega polčasa, je doma slavil za tri gole, Wisla pa je danes Štajerce odpravila z razliko štirih zadetkov.

 

 

Mariborčani so tekmo dobro začeli in po zadetkih Nikole Špelića in Simona Razgorja po dveh minutah vodili z 2:0. A domači so se po začetnem šoku hitro pobrali in kmalu ujeli Štajerce, v deseti minuti pa po zaporednih zadetkih Michala Kubisztala ušli na 5:3. Isti igralec je v 13. minuti uspešno zadel še s sedmih metrov za vodstvo Wisle s 7:4.

 

 

Razpoloženi Kubisztal je v 18. minuti poskrbel tudi že za pet zadetkov prednosti domače ekipe, ko je zadel za 11:6. Na glavni odmor so gostitelji odšli s tremi zadetki naskoka (15:12).

 

 

Drugi polčas so bolje začeli domači rokometaši, ki so hitro spet pobegnili za pet golov, spet se je med strelce vpisal Kubisztal. Ko sta Adam Wisniewski v 35. in Muhamed Toromanović v 37. minuti prednost poljskega moštva povišala že na +7 (20:13), je bil zmagovalec praktično odločen.

 

 

Izbrancem Marka Šibile nikakor ni uspelo več ujeti pravega priključka z Wislo, ki je v 38. minuti vodila že z 22:14. Gosti se kljub visokemu zaostanku niso kar tako predali, temveč se v naslednjih minutah približali na 18:22, česa več pa jim ni uspelo narediti.

 

 

Pri domačih, katerih barve brani tudi slovenski rokometaš Boštjan Kavaš, je bil najboljši strelec Michal Kubisztal z devetimi goli, pri gostih pa je Marko Tarabochia zabil šest zadetkov.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13