9. 3. 2013

Rokometaši Cimosa tudi na povratni tekmi pokala EHF ostali praznih rok proti Göppingenu

Po porazu proti Göppingenu v dvorani Bonifika (36:39) v evropskem pokalu EHF so rokometaši Cimosa proti istemu klubu izgubili tudi na povratni tekmi v Nemčiji. V četrtem krogu v skupini A je Göppingen doma zmagal z 38:32 (20:15).

 

 

GÖPPINGEN - CIMOS KOPER 38:32 (20:15)

 

 

Göppingen - Dvorana EWS Arena, gledalcev: 3000, sodnika: Herczeg in Südi (oba Madžarska).

 

Göppingen: Prošt, Rutschmann, Kneule, Oprea 3, Schöne 5, Späth 8, Beljanski, Haas 4, Fontaine 1, Rnić 5, Schubert 2, Horak 4, Marković 6.

 

Cimos Koper: Škof, Vran, Dobelšek 2, Grzentič 1, Bombač 2, Poklar, Hrastnik 7, Konečnik 1, Rapotec 8, Gavranović 6, Bošković, Bratković 2, Osmajić 3, Darovec.

 

Sedemmetrovke: Göppingen 2 (2), Cimos Koper 4 (3).

 

Izključitve: Göppingen 10 minut, Cimos Koper 14 minut.

 

Rdeči karton: Osmajić (Cimos Koper, 25. minuta).

 

 

 

Koprčani, ki so zaradi zdravstvenih težav ostali brez Milorada Krivokapića, Matjaža Brumna, Nikole Manojlovića, Uroša Bundala in Tineta Poklarja, proti Primožu Proštu in njegovim soigralcem niso imeli pravih možnosti.

 

 

Nemci, ki so slavili že v prejšnjem krogu v Kopru, so prevladovali od začetka tekme in zasluženo dosegli tretjo zmago v tem delu in se na vrhu skupine A pridružili španski La Rioji. Koper je s po dvema zmagama in porazoma na tretjem mestu.

 

 

Nemci so tekmo začeli odločno. Od začetka so imeli pobudo, dominirali in višali prednost. Tako je bilo v šesti minuti 3:1, v osmi 5:2, v deseti pa ob nerazpoloženi gostujoči obrambi že 7:2 za domačo vrsto.

 

 

Še v 16. minuti so domači vodili s petimi goli razlike, nato pa je gostom vendarle uspelo malce znižati zaostanek, v 22. minuti so se približali na 11:14. A oslabljeni izbranci Fredija Radojkovića so slabše odigrali končnico polčasa, kar so nemški rokometaši znali unovčiti za nov pobeg na varno razdaljo (19:13 v 27. minuti).

 

 

Uvod drugega polčasa je pripadel Koprčanom, ki so znova vzbudili nekaj upov svojim navijačem, potem ko so se znova približali na 20:23 v 36. minuti, pozneje pa še v 49. na 27:30. Toda kljub temu so domači delovali precej zanesljivo in tekmecev niso spustili bližje. Še več, vedno so s pravočasnimi zadetki prekinili koprske nalete in se na koncu zasluženo veselili novih dveh točk.

 

 

Pri domačih je bil najboljši strelec Manuel Späth z osmimi goli, pri gostih jih je prav toliko zabil Uroš Rapotec.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13