13. 3. 2013

Celjani na derbiju prvega kroga končnice za prvaka tesno premagali Maribor Branik

Na derbiju prvega kroga končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se pomerila Celje Pivovarna Laško in Maribor Branik. V dvorani Zlatorog so bili boljši Celjani, ki so goste premagali s 26:24 (17:12).

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MARIBOR BRANIK 26:24 (17:12)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 600, sodnika: Krstič in Ljubič (oba Kozina).

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar 2, Marguč 5 (1), Janc, Razgor, Toskić 3, Ranevski, Skube 5, Poteko, Čavor, Žabič, Zelenović 3, Mačkovšek 6, Žvižej 2.

 

Maribor Branik: Čudič, Pešić, Štefanič, Mirković, Tarabocchia 2 (2), Svalina 2, Oštir, Špelić 9, Špende, Razgor 2, Pučnik, Zarabec, Šoštarič 6, Sok, Šimič 2, Mlakar 1.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (1), Maribor Branik 3 (2).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2 minuti, Maribor Branik 10 minut.

 

 

 

Celjska zasedba je končnico za prvaka začela z zmago nad vselej zahtevno mariborsko ekipo, za oba štajerska kluba pa je bil današnji dvoboj v Zlatorogu zadnji pred pomembnima obračunoma na mednarodni sceni. Celjska zasedba bo v prvi tekmi osmine finala lige prvakov gostila nemški HSV iz Hamburga, mariborska pa v petem krogu pokala EHF danski Tvis Holstebro. Obe tekmi bosta v soboto, 16. marca.

 

 

Izbranci domačega trenerja Vladana Matića so bili vseskozi v prednosti, a so jim zavoljo spremenljive igre tekmeci iz Maribora vseskozi dihali za ovratnik. Celjani so si že v 16. minuti priigrali prednost petih golov (12:7), po mariborski minuti odmora pa so jih tekmeci v naslednjih štirih praktično ujeli (12:11).

 

 

Igra vzponov in padcev je Celjanom znova navrgla zalogo petih zadetkov (19:14), a trdovratni Mariborčani se v drugem polčasu niso predali, z vztrajno igro so zmanjševali zaostanek in v 45. minuti tekmo skorajda postavili v začetno izhodišče (21:20), nato pa še dvakrat zaostajali le za gol.

 

 

V zanimivi končnici so Celjani povedli s 25:22 (57. minuta), toda gostje so z dvema zaporednima zadetkoma spet prišli le na enega zaostanka (24:25 v zadnji minutii). Celjanom je tretjo zmago proti Mariborčanom v letošnji sezoni priigral Gašper Marguč.

 

 

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Borit Mačkovšek s šestimi, v mariborski pa Nikola Špelić z devetimi zadetki. Mariborska ekipa bo v naslednjem krogu v sredo, 20. marca, gostovala pri velenjskemu Gorenju, celjska pa v nedeljo, 24. marca, pri novomeški Krki.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13