14. 3. 2013

Pred durmi nov spektakel v Zlatorogu, prihaja sloviti HSV Hamburg

Celjskim rokometašem gre v zadnjem času kot po maslu, po odmevnem zmagoslavju na slovenskem pokalu v Laškem pa je pred njimi nov vrhunec. V osmini finala evropske lige prvakov bodo gostili rokometne imenitneže iz Hamburga, prva tekma pa se bo v soboto, 16. marca, v dvorani Zlatorog pričela ob 16.15.
Celjska zasedba je z uvrstitvijo v osmino finala izpolnila zastavljen načrt, tako da se izjemno močni in mednarodno obarvani ekipi iz Hamburga lahko zoperstavi brez posebnega tekmovalnega pritiska. Rokometaši iz mesta ob Savinji se zavedajo, da bodo gostili tekmece iz najvišjega kakovostnega razreda, ki so si nastop v najmočnejšem klubskem tekmovanju priborili šele na turnirju povabljencev v francoskem Saint Raphaelu, v skupini A pa so s sedmimi zmagami, dvema neodločenima izidoma in porazom osvojili prvo mesto pred tekmeci iz nemškega Flensburg-Handewitta, ruskimi Čehovskimi medvedi, španskim Ademarjem iz Leona, francoskim Montpellierjem in srbskim Partizanom iz Beograda.
V tej nemški zasedbi je izjemno močna hrvaška kolonija (Igor Vori, Blaženko Lacković in Domagoj Duvnjak), njena igra pa tudi sloni na švedskem kvartetu (Dan Beutler, Andreas Nilsson, Fredrik Petersen in Oscar Carlen) in drugimi izjemnimi posamezniki, kot so Nemci Pascal Hens, Michael Kraus in Johannes Bitter, Poljak Marcin Lijewski ter Danec Hans Lindberg. Slednji je bil z 69 goli tudi najboljši strelec skupinskega dela lige prvakov, drugouvrščeni Celjan Gašper Marguč je dosegel štiri zadetke manj.
HSV Hamburg je v generalki za sobotni obračun v Zlatorogu zanesljivo premagal Gummersbach z 32:21, po nepopolnem 24. krogu pa je na petem mestu v bundesligi, takoj za Kielom, Rhein-Neckar Löwnom, Flensburgom in Füchsejem iz Berlina.
Celjska zasedba je v zadnjem preizkusu pred sobotnim spektaklom na kolena položila mariborski Branik, na mikavnih tekmah z rokometnimi supezvezdniki iz Hamburga pa ne bo mogla računati na nekatere svoje pomembne igralce. Že dolgo časa so izven tekmovalnega pogona Dejan Perić, Gregor Potočnik in Rok Žuran, po pokalnem turnirju v Laškem pa so ostali brez madžarskega organizatorja Mateja Lekaia.
Niti celjske igre bodo tako v rokah slovenskega reprezentanta Sebastiana Skubeta, ki je pred tekmo z Hamburgom dejal: "Naša pričakovanja so kar velika. Verjamem, da bo Zlatorog napolnjen do zadnjega kotička, prav zaradi tega ne smemo razočarati sami sebe in naših zvestih privržencev. Upam, da se bo tekma razpletla po naših načrtih, pred nami pa je izjemno naporna naloga. V zadnjem času smo odigrali številne zahtevne tekme in smo kar nekoliko izmučeni, a verjamem, da bomo prikazali bojevito predstavo, po kateri bo zadovoljstvo na strani igralcev in gledalcev."
Celjani so v polnem sijaju zablesteli na finalni tekmi v Laškem, kjer so v obračunu proti Velenjčanom prikazali izjemno predstavo. "Če na sobotni tekmi ponovimo našo predstavo iz Laškega in z našo trdo obrambo dosežemo številne gole iz nasprotnih protinapadov, potem imamo možnosti za zmago. S prebojem v osmino finala smo izpolnili naše načrte, tako da lahko na tekmi s Hamburgom igramo za svojo dušo. Zmaga, pa čeravno minimalna, bi bila za vse nas le še dodatna spodbuda za naprej."
Pravico na slovensko-nemškem obračunu bosta delila Madžara Peter Horvath in Balazs Marton.