14. 3. 2013

Velenjčani v boj z rokometnimi tigri iz Flensburga

"Rokometni tiger" iz Flensburga na mednarodni sceni resda nima glamurja nemškega Kiela ali španske Barcelone, a to je ekipa, ki bi se jo tudi najmočnejše evropske zasedbe najraje izognile v velikem loku. V izjemno kakovostnem nemškem prvenstvu je trenutno na tretjem mestu, za Kielom in Rhein-Neckar Löwnom pa zaostaja štiri točke.

Flensburg-Handewitt, ki ga vodi nekdanji švedski reprezentant Ljubomir Vranješ, je prvem delu lige prvakov je v skupini A zasedel drugo mesto za Hamburgom, za njim pa so zaostali ruski Čehovski medvedi, španski Ademar Leon, francoski Montpellier in srbski Partizan iz Beograda.

"Gre za izjemno kakovostno ekipo, ki je sestavljena iz nemških, danskih, švedskih, islandskih in srbskih reprezentantov. Nemška ekipa je zares kompaktna, njena obramba 6-0 je odlična, ob tem pa goji igro s številnimi nasprotnimi napadi in hitrimi centri. Njena igra je smiselna, premore ogromno uigranih akcij in je nevarna iz vseh položajev," je o nemški ekipi v presežnikih govoril velenjski trener Branko Tamše, sicer velik privrženec nemške bundeslige.

Velenjske "ose" na nedeljskem obračunu in bržkone do konca sezone ne bodo mogle računati na pomembnega člena v obrambi Dina Bajrama, manjkala bosta tudi Marko Cingesar in Janez Gams. Na "silo" bosta vskočila Niko Medved in Peter Pucelj, nastalo kadrovsko vrzel pa bo zapolnila "velenjska rokometna pomlad", ki bo določeno priložnost dobila tudi v končnici državnega prvenstva, kjer imajo Velenjčani, sicer branilci tega naslova, tri točke prednosti pred drugouvrščenimi Celjani.

"V nedeljo moramo prikazati našo optimalno predstavo. Z obrambo na najvišji možni ravni in zbrano igro lahko računamo na zmago, ob tem pa si ne smemo dovoliti, da pademo v 'črne luknje', ki so dogajale na nekaterih naših minulih tekmah. Flensburgu bomo skušali vsiliti naš slog igre in mu s spremembami ritma ter ob pomoči naših zvestih privržencev prizadejati poraz, a naša igra mora biti zbrana in potrpežljiva vseh šestdeset minut," je o strategiji za nedeljsko tekmo s Flensburgom dejal Tamše.

Pravico na slovensko-nemškem klubskem dvoboju v Rdeči dvorani bosta delila Španca Andreu Marin Lorente in Ignacio Garcia Serradilla.

(sta)