15. 3. 2013

Maribor Branik se bo boril za prvo mesto v skupini C ligaškega dela pokala EHF

Pred rokometaši Maribora Branika je verjetno odločilna tekma v skupinskem delu pokala EHF. V predzadnjem krogu skupine C se bodo, v soboto na parketu dvorane Tabor, pomerili z danskim Holstebrojem, neposrednim tekmecem za prvo mesto v skupini, ki gotovo prinaša napredovanje v četrtfinale tekmovanja.

 

Mariborski rokometaši odlično zastopajo Slovenijo v novoustanovljenem pokalu EHF. Potem, ko so se najprej skozi tri kvalifikacijske kroge prebili v skupinski del, tudi v tem delu tekmovanja dosegajo uspehe. Tako so po štirih odigranih krogih z dvema zmagama, remijem in enim porazom, na drugem mestu skupine. Za vodilnim Holstebrojem zaostajajo za točko in so še vedno v igri za uvrstitev med osem najboljših moštev v pokalu EHF. In prav proti Dancem, ki jih to soboto gostijo v Taboru, so varovanci Marka Šibile na njihovem parketu prišli do točke, ki je dala dodaten zagon za domači zmagi proti norveškemu Elverumu in poljski Wisli.

»Poskušali bomo narediti vse, da unovčimo dobro izhodišče iz tekme na Danskem. Tam nam je v določenih delih tekme uspelo odigrati zelo kakovostno in upam, da nam z določenimi popravki uspe priti do zmage. Če smo dovolj spretni, hitri in iznajdljivi v napadu, se lahko kosamo tudi z njihovo specifično globoko obrambo. Izvedli bomo tudi z nekatere netipične rešitve za uspešno nevtralizacijo njihovih obrambnih pasti,« je strnil misli Marko Šibila, 51-letni strokovnjak na klopi Maribora Branika.

Da je Holstebro zelo kakovostno moštvo, ki prihaja iz države, kjer je rokomet morda celo šport številka 1, potrjuje dejstvo, da so še edino neporaženo moštvo v skupini C. Danci so namreč do sedaj zabeležili dva remija in dve zmagi, eno od teh celo na gostovanju pri poljski Wisli. Trenutna forma obeh moštev je na solidni ravni. Sicer so oboji zabeležili poraza v domačih prvenstvih, Mariborčani na gostovanjih proti Celju, Danci doma proti Skjernu in Koldingu, a so bili le ti z majhno razliko in proti favoriziranim moštvom.

»Pred nami je zelo težka tekma. Holstebro se je z zmago v Plocku izkazal za neugodnega tekmeca tudi na gostovanjih. Na srečanje se bo potrebno zelo dobro pripraviti in popraviti napake iz prvega obračuna z njimi ter uperiti vse moči v cilj, da obe točki ostaneta doma. Vsi igralci si želimo igrati pred polnimi dvoranami, še posebej ko gre za domače tekme. Že na tekmi z Wislo je občinstvo z večjim obiskom izkazalo podporo in upam, da nas bodo tokrat prišli podpreti še v večjem številu.« je dodal kapetan mariborskih rokometašev Simon Razgor.

Srečanje bo v soboto v mariborski dvorani Tabor ob 20.30. Sodila bosta Čeha Milan Hajek in Karel Macho, ki sta Mariborčanom že sodila na letošnji prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij pokala EHF proti Dudelangeu. Tudi na tej tekmi vstopnina za odrasle znaša 5, za mladino pa 3 evre.

(tekst in foto: rk maribor)