16. 3. 2013

Ribnica Riko hiše - Istrabenz Plini Izola 28:26 (13:13)

Prvi krog končnice za obstanek (od 7. do 12. mesta) v 1. NLB Leasing lige za moške je ekipa Ribnica Riko hiše začela z zmago. Ribničani so na domačem igrišču ugnali ekipo Istrabenz Plini Izola z 28:26 (13:13).

RIBNICA RIKO HIŠE - ISTRABENZ PLINI IZOLA 28:26 (13:13)

Ribnica - Športna dvorana, gledalcev: 200, sodnika: Štrigl in Ocvirk (oba Velenje).

Ribnica Riko hiše: Perovšek, Klarič, Markovič 1, Jamnik 8 (3), Rutar 5, Nosan 8, Pucelj 3, Batinič 2 (2), Čemas 1, Lisjak, Pahulje, Merhar, Zobec, Omahen, Zakrajšek.

Istrabenz Plini Izola: Jurič 1, Dolenc 1, Božič, Kojić 1, Bubnič, Čosić 12 (1), Koštric, Ponikvar, Redžić, Fidel, Smolnik 4 (1), Ponikvar 2, Rončević, Slobodnik 5, Kević.

Sedemmetrovke: Ribnica Riko hiše 6 (5), Istrabenz Plini Izola 5 (2).

Izključitve: Ribnica Riko hiše 14 minut, Istrabenz Plini Izola 12 minut.

Rdeča kartona: Smolnik (Istrabenz Plini Izola, 46. minuta), Pucelj (Ribnica Riko hiše, 56. minuta).

Ribniški rokometaši so končnico začeli z zmago, za novi točki pa so se morali pošteno potruditi. Večji del je bil dvoboj izenačen, ekipi sta se neprestano izmenjavali v vodstvu, gostitelji pa so si odločilno prednost treh golov priigrali deset minut pred koncem in jo nato tudi zadržali do konca dvoboja.

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Grega Jamnik in Blaž Nosan, ki sta dosegla po osem golov, v primorski je blestel Elvin Čosić z 12 zadetki.

Ribniška ekipa bo v petek, 22. marca, gostovala v Krškem, izolska pa dan pozneje v Ivančni Gorici.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13