16. 3. 2013

Cimos v petem krogu evropskega pokala EHF klonil v Španiji s sedmimi zadetki razlike

V petem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF je Cimos gostoval pri ekipi Naturhouse La Rioja v Španiji. Koprčani so v gosteh izgubili z 28:35 (14:19), v zadnjem krogu pa se bodo doma pomerili s švedskim klubom Eskilstuna Guif.

 

 

NATURHOUSE LA RIOJA - CIMOS 35:28 (19:14)

 

 

Logrono - Športna dvorana, gledalcev: 3500, sodnika: Pichon in Reveret (oba Francija).

 

Naturhouse La Rioja: Martinez, Aguinalde, Dos Santos 4, Elizaga 2, Arrieta 2, Villarrasa 2, Velasco, Tjomuncev, Lopez 5, Romero 3, Sanchez 2, Čuruvija 3, Alvarez 4, Capote 8, Silva.

 

Cimos Koper: Škof, Vran, Darovec, Dobelšek 1, Bombač 7, N. Poklar 2, Hrastnik, Konečnik 1, Rapotec 3, Gavranović 3, Bošković 1, Bratkovič, Osmajić 10.

 

Sedemmetrovke: Naturhouse La Rioja 10 (6), Cimos Koper 9 (8).

 

Izključitve: Naturhouse La Rioja 4 minute, Cimos Koper 6 minut.

 

 

 

Močno zdesetkana koprska zasedba je na Pirenejskem polotoku zapravila tudi teoretične možnosti, da se prebije v četrtfinale pokala EHF. V svoji skupini bo ne glede na razplet zadnjega dvoboja zasedla tretje mesto, v četrtfinale pa je poleg španske ekipe iz Logronesa napredoval tudi nemški Göppingen.

 

 

Naturhouse La Rioja je bil občutno boljši tekmec od koprske ekipe, ki je med tekmo naredila preveč tehničnih napak, hkrati pa znova ni mogla računati na številne poškodovane nosilce igre (Matjaž Brumen, Uroš Bundalo, Nikola Manojlović, Milorad Krivokapić ...). V kočljivem položaju se je znašla že v prvem polčasu, ko je zaostala za osem golov (10:18), tega primanjkljaja pa ni zmogla nadoknaditi vse do konca neenakovredne tekme.

 

 

V koprski ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Vladimir Osmajić in Dean Bombač. Prvi je sicer "specialist" za obrambne naloge, navkljub temu pa je dosegel deset golov, Bombač pa je prispeval enega manj. V španski zasedbi je Rafael Capote dosegel osem zadetkov.

 

 

Koprska ekipa bo v zadnjem krogu gostila švedsko ekipo Eskilstuna Guif, tekma pa bo v soboto, 23. marca.

 

 

Izida 5. kroga: Eskilstuna Guif - Göppingen 25:31 (12:17), Naturhouse La Rioja - Cimos 35:28 (19:14).

 

 

Vrstni red po 5. krogu: Göppingen in Naturhouse La Rioja po 8 točk, Cimos 4, Eskilstuna Guif 0.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13