16. 3. 2013

Mariborčani z zmago proti danskemu Holstebroju naredili velik korak proti četrtfinalu pokala EHF

Maribor Branik je v petem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF v dvorani Tabor premagal danski Holstebro z 31:27 (14:12). S tem so Mariborčani naredili velik korak na poti k uvrstitvi v četrtfinale tekmovanja.

MARIBOR BRANIK - HOLSTEBRO 31:27 (14:12)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 1700, sodnika: Hajek in Macho (oba Češka).

Maribor Branik: Čudić, Pešić, Štefanič, Mirković 4, Tarabochia, Svalina 1, Oštir 1, Špelić 5, Špende, Razgor 9, Pučnik, Zarabec 7, Šoštarič 2, Sok, Šimič, Mlakar 2.

Tvis Holsterbro: Lind, Petersen, Thoustrup, Hansen 2, Larsen 5, A. Nielsen 5, Christiansen 7, Sörensen, Bramming 3, Mose, Thomsen, Jensen 1, Jeppesen, M. Nielsen 4.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 7 (6), Tvis Holsterbro 4 (2).

Izključitve: Maribor Branik 8 minut, Tvis Holsterbro 8 minut.

Mariborski rokometaši so znova zasedli vodilno mesto v svoji skupini, v dvorani Tabor pa je po norveškemu Elverumu in poljski Wisli iz Plocka padel še danski Tvis Holstebro. Slovenska ekipa ima pred zadnjim krogom, ko bo gostovala na Norveškem, točko prednosti pred dansko in poljsko ekipo.

Na parketu dvorane Tabor se je večji del tekme odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, v rahli rezultatski prednosti pa so bili vseskozi izbranci domačega trenerja Marka Šibile. Ti so najbolj zrelo in preudarno predstavo prikazali v sami končnici, po njihovem vodstvu v 55. minuti z 28:25 pa je bilo jasno, da bosta točki ostali doma.

V domači zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Simon Razgor, ki je dosegel osem zadetkov. Miha Zarabec je prispeval sedem, Nikola Špelić pet golov, izkazal pa se je tudi vratar Ivan Pešić s 15 obrambami. Pri gostih je Mads Christiansen dosegel sedem zadetkov.

Mariborska ekipa bo v zadnjem krogu gostovala pri norveškem Elverumu, tekma pa bo v soboto, 23. marca.

Izida 5. kroga: Wisla Plock - Elverum 30:25 (17:14), Maribor Branik - Holstebro 31:27 (14:12).

Vrstni red po 5. krogu: Maribor Branik 7 točk, Holstebro in Wisla Plock po 6, Elverum 1.

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13