19. 3. 2013

Ženska članska reprezentanca v Ljubljani začela s pripravami za nastop na turnirju v Turčiji

Selektorka Marta Bon je zjutraj v mali dvorani v Stožicah zbrala svoje varovanke in začela s ciklusom priprav za nastop na turnirju v Turčiji, kar sodi v okvir aktivnosti pred jesenskimi kvalifikacijami za nastop na EP 2014, ki ga bosta gostili Hrvaška in Madžarska.

 

 

 

Zaradi službenih obveznosti manjka Miša Marinček, študijske ima Alja Jankovič, Nina Jeriček je zbolela, Ana Gros pa je poškodovana. "Ob igralkah, ki tokrat manjkajo, so to dekleta, na katera računam v prihodnjem obdobju. Imamo dve novinki, Laro Hrnčič iz velenjskega Veplasa in Maxim Pelikan iz Celjskih mesnin. Na turnirju bomo videli, česa sta sposobni. Tekmovalnih ciljev na turnirju v Turčiji nimamo. Pomembno je, da so dekleta osredotočena in sproščena, proti Turčiji in Ukrajini pa bomo preizkušali, katere naše kombinacije najbolje delujejo," je povedala Marta Bon, selektorka slovenske ženske reprezentance.

 

 

V času priprav bo izbrana vrsta odigrala dve tekmi za trening s Krimom Mercatorjem, dekleta bodo opravila tudi uradno fotografiranje, kar bo začetek procesa prenove zunanje podobe ženske članske reprezentance. Na turnir v Turčijo bo slovenska selekcija odpotovala v četrtek popoldan, v petek se bo v Antalyji pomerila Turčijo (16.30), dan kasneje pa še z Ukrajino (16.30).

 

 

"Zelo vesela sem, da sem del ekipe. Vzdušje je super, nastop na turnirju v Antalyji pa zelo dobrodošel. Upam, da bomo lahko nastopile tudi na sredozemskih igrah, saj bo to izjemno dobra priprava za jesenske kvalifikacije za nastop na EP. Želimo si preboja na veliko tekmovanje," je ob začetku priprav povedala Lina Krhlikar, sicer igralka francoskega Cercle Dijona.

 

 

Podobnega mnenja je tudi Alja Koren, ki je na reprezentančni zbor z Madžarske, kjer si zdaj služi kruh, potovala kar 30 ur. Znašla se je namreč v prometnem kaosu, ki ga je pri naših vzhodnih sosedih povzročil sneg. "Punce smo tu zato, da pokažemo kaj znamo, se čim bolje pripravimo na kvalifikacije in se uvrstimo na EP," je dejala Alja Koren.