20. 3. 2013

Celjane čaka povratna tekma osmine finala evropske lige prvakov proti Hamburgu v gosteh

Igralce Celja Pivovarne Laško v četrtek, 21. marca 2013, ob 19.30 čaka v Nemčiji povratna tekma osmine finala v evropski ligi prvakov proti Hamburgu. Na prvi tekmi v dvorani Zlatorog je Hamburg zmagal z devetimi zadetki razlike (38:29) in si je verjetno že zagotovil napredovanje v četrtfinale.

 

 

Primaren cilj slovenskih podprvakov na povratni tekmi v Hamburgu bo, da se prikažejo v lepši luči in se mednarodno obarvani nemški zasedbi zoperstavijo na dostojen način ter častno izpadejo iz najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini.

 

 

Upam, da poraz na prvi tekmi ne bo vplival na moje varovance. Povratno tekmo moramo v največji meri izkoristiti za nabiranje novih izkušenj in na takšen način postati močnejši za prihodnjo sezono v ligi prvakov. Povratna tekma nam je tako lahko le plus, iz obeh tekem pa moramo nato potegniti nauke in tako pridobiti znanja za naprej. Le tako moramo razmišljati," pravi trener celjskega kluba Vladan Matić.

 

 

Ob tem trener Matić pravi še naslednje: "V tem letu smo naredili nekatere velike stvari in to je trenutno naš domet. Nam samim in navijačem smo priredili mnoge lepe trenutke, tako moramo nadaljevati. Ne smemo jokati, temveč moramo vzdignjenih glav naprej, vmes pa nabirati izkušnje, ki jih bomo potrebovali pred nadaljevanjem prvenstva. Na povratni tekmi se moramo boriti po najboljših močeh, Hamburgu nuditi maksimalen odpor, hkrati pa upamo, da ne bi prišlo do kakšne nove poškodbe, saj nas že v naslednjem tednu čaka prvenstveno gostovanje pri Krki."

 

 

Na prvi tekmi v Zlatorogu je v celjski zasedbi blestel Borut Mačkovšek, ki je dosegel kar trinajst zadetkov ob samo enem zgrešenem strelu. Borut Mačkovšek, ki se bo po koncu sezone preselil v nemški Hannover, pred povratno tekmo z zvezdniško zasedbo Hamburga napoveduje: "Ne glede na visok poraz se ne bomo predali. Kdo ve, morda pa bi lahko v Hamburgu, kjer bomo igrali neobremenjeni, presenetili. Gostitelji so veliki favoriti, mi pa moramo predvsem popraviti našo igro s prve tekme in si nabrati nove izkušnje."

 

 

 

V prvem slovensko-nemškem klubskem obračunu je močno škripalo v celjski obrambi, tega pa se dobro zaveda tudi Vid Poteko. "V Celju vsekakor nismo naredili rezultata, ki smo si ga želeli. Devet zadetkov razlike je veliko in proti takšni ekipi je to praktično nemogoče nadoknaditi. Doma smo želeli presenetiti in zmagati, a smo verjetno v preveliki želji po dobrem izidu malce pregoreli. Nismo odigrali tiste obrambe, ki smo jo sposobni odigrati, v napadu sicer ni bilo vse vrhunsko, a vseeno bolje kot v obrambi. Tu lahko iščemo optimizem za povratno srečanje in na tem lahko gradimo pripravo," je dejal Vid Poteko, celjski specialist za obrambne naloge.

 

 

Pravico na četrtkovem dvoboju v Hamburgu, ki se bo začel ob 19.30, bosta delila Islandca Hlynur Leifsson in Anton Palsson.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13