20. 3. 2013

Gorenje na derbiju drugega kroga končnice za prvaka premagalo Mariborčane z 12 goli razlike

Na derbiju drugega kroga končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se v Rdeči dvorani pomerila Gorenje Velenje in Maribor Branik. Precej boljši so bili domači rokometaši, ki so goste premagali kar z dvanajstimi goli razlike - končni izid je bil 40:28 (23:15).

 

 

GORENJE VELENJE - MARIBOR BRANIK 40:28 (23:15)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 400, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Taletovič, Melić 5 (1), Medved 2, Bezjak 5, Pucelj 4, Dolenec 9 (1), Cingesar, Cehte 7, Miklavčič 3, Poznič, Golčar 2, Dobelšek 1, Gams 1, Marušič 1, Dujmovič.

 

Maribor Branik: Čudič, Pešić, Štefanič, Mirković 2, Tarabochia 4 (1), Svalina, Oštir, Špelić 7, Špende 2, Razgor, Pučnik, Zarabec 1, Šoštarič, Sok 3, Šimič 6, Mlakar 3.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (1), Maribor Branik 1 (1).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 0 minut, Maribor Branik 0 minut.

 

 

 

Velenjčani so v končnici za prvaka dosegli drugo zmago, po zmagoslavju v Trebnjem so na domačem igrišču na kolena položili še Mariborčane, ki so doživeli drugi zaporedni poraz. Za obe ekipi je bila današnja tekma v Rdeči dvorani generalka pred evropskima preizkušnjama: velenjska se bo v soboto v osmini finala v gosteh pomerila z nemškim Flensburgom in skušala nadoknaditi tri gole zaostanka s prve tekme (23:28), mariborska pa bo v zadnjem krogu skupinskega dela pokala EHF gostovala pri norveškem Elverumu.

 

 

Izbranci domačega stratega Branka Tamšeta so vse dvome o zmagi rešili v prvem polčasu. Po zaslugi odličnih obramb Ivana Gajića - v prvi polovici tekme je zaustavil deset strelov - in učinkovitega napada so si ob odhodu na veliki odmor priigrali osem golov prednosti (23:15), v drugem pa s preudarno igro zadržali razliko.

 

 

V velenjski ekipi (nastopila je brez poškodovanega krožnega napadalca Mateja Gabra, ki ima težave s kolenom) sta bila strelsko najbolj razpoložena Jure Dolenec in Klemen Cehte. Prvi je dosegel devet, drugi pa sedem golov. Pri gostih je Nikola Špelić dosegel sedem, Rok Šimić pa šest zadetkov.

 

 

Velenjska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala pri koprskem Cimosu, mariborska pa bo gostila Krko. Obe tekmi bosta v sredo, 10. aprila.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13