21. 3. 2013

Rokometaši Celja Pivovarne Laško zmagali na povratni tekmi osmine finala proti Hamburgu

Na povratni tekmi osmine finala v evropski ligi prvakov so rokometaši Celja Pivovarne Laško poskrbeli za veliko presenečenje v Hamburgu. Po domačem porazu z 29:38 so Celjani dobili povratno tekmo proti Hamburgu z 31:28 (12:13), vseeno pa je v četrtfinale seveda napredoval nemški klub.

 

 

HAMBURG - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 28:31 (13:12)

 

 

Hamburg - Športna dvorana, gledalcev: 2800, sodnika: Leifsson in Palsson (oba Islandija).

 

Hamburg: Bitter (13 obramb), Beutler, Kraus 4, Schröder 3, Duvnjak 7, Jansen 2, Lacković 4, Flohr, Vori 1, Lindberg 1, Terzić, Nilsson 1, Lijewski 1, Hens 2, Petersen 2.

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok (17 obramb), Blagotinšek, Mlakar 1, Marguč 5, Janc, Razgor, Toskić 2, Ranevski, Skube 6, Poteko, Čavor, Zelenović 3, Žabič 1, Mačkovšek 7, Žvižej 6 (5).

 

Sedemmetrovke: Hamburg 0, Celje Pivovarna Laško 6 (5).

 

Izključitve: Hamburg 14 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

 

 

 

Celjski rokometaši so v Hamburgu končali svojo mednarodno sezono. V povratni tekmi osmine finala so v gosteh premagali ne preveč motivirano nemško zasedbo iz Hamburga, ki pa je vse dvome o napredovanju razrešila na prvi tekmi v celjski dvorani Zlatorog, ko je zmagala z 38:29.

 

 

Slovenski podprvaki so v skupinskem delu najmočnejšega tekmovanja na stari celini dosegli štiri zmage (po dvakrat so premagali švedski Sävehof ter po enkrat nemški Kiel in romunsko Constanto) ter doživeli šest porazov (po dvakrat so izgubili z madžarskim Veszpremom in španskim Atleticom iz Madrida, po enkrat pa s Kielom in Constanto).

 

 

Igralci iz mesta ob Savinji so vse možnosti za preboj v četrtfinale zapravili na prvi domači tekmi, današnji povratni obračun v drugem največjem nemškem mestu je bil tako zgolj formalnega značaja. Mednarodna pisana nemška zasedba - njena igra sloni na hrvaškem triu Igorju Voriju, Blaženku Lackoviću in Domagoju Duvnjaku, danskemu zvezdniku Hansu Lindbergu, Poljaku Marcinu Lijewskemu in drugimi igralci - je vendarle preveč kakovostna, da bi lahko zapravila celjsko zalogo v zadetkih.

 

 

Izbranci gostujočega trenerja Vladana Matića so brezkompromisno odigrali dvoboj s favoriziranimi Hamburžani, po njihovem vodstvu v šesti minuti s 3:1 pa so se razigrali tudi domači rokometaši in pet minut kasneje povedli s 6:4. Celjani so se do 16. minute enakovredno kosali z gostitelji (6:6), nato pa padli v "kreativno luknjo" in v 25. minuti zaostali za pet zadetkov (7:12). V končnici so vendarle strnili svoje vrste in gostitelje skorajda ujeli (12:13).

 

 

 

Druga polovica tekme je minila v znamenju celjskih rokometašev, ki so z zagrizeno igro v obrambi in na krilih "vročega" Boruta Mačkovšeka v 45. minuti povedli z 22:20, le dve minuti kasneje pa po golu Žige Mlakarja s 24:21. Prednost treh zadetkov so imeli vse do 54. minute (28:25), a nato malce popustili in Hamburžani so se jim v 55. minuti približali na gol zaostanka (28:27).

 

 

Toda v prelomnih trenutkih dvoboja so Matićevi izbranci s preudarno igro povsem zasenčili gostitelje. Po njihovem vodstvu v 58. minuti z 31:27 pa je bilo jasno, da bodo v Hamburgu dosegli vsaj prestižno zmago.

 

 

V slovenski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Borut Mačkovšek s sedmimi goli, Luka Žvižej in Sebastian Skube sta jih prispevala po šest. V nemški zasedbi je Domagoj Duvnjak dosegel sedem zadetkov.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13