22. 3. 2013

Maribor Branik pred zgodovinskim podvigom, koprski Cimos samo za častno slovo

Konec tega tedna bodo na evropsko sceno stopili tudi rokometaši mariborskega Branika in koprskega Cimosa, pred njimi pa sta dvoboja zadnjega kroga skupinskega dela pokala EHF. Mariborčani imajo priložnost, da se uvrstijo v četrtfinale, Koprčani pa so že zapravili možnosti za preboj med osem.

 

 

Rokometna zasedba iz štajerske prestolnice bo v zadnjem krogu gostovala pri norveškem Elverumu (17.00), koprska bo gostila švedsko Eskilstuno Guif (19.00), obe tekmi pa bosta v soboto, 23. marca. Rokometaši Maribora Branika so pred novim zgodovinskim podvigom. V primeru sobotne zmage bodo osvojili prvo mesto v skupini C in se uvrstili v četrtfinale v tej sezoni prenovljenega pokala EHF, v primeru drugega mesta pa lahko ostanejo tudi brez napredovanja.

 

 

Evropska rokometna zveza (EHF) je namreč nekoliko spremenila sistem tekmovanja: francoski Nantes, sicer gostitelj sklepnega turnirja (18. in 19. maja) ima ne glede na svojo uvrstitev v skupini D zagotovljen nastop na turnirju četverice, kar v praksi pomeni, da bodo na sporedu le trije četrtfinalni dvoboji. Iz nadaljnjega boja bo tako izpadla najslabša drugouvrščena ekipa iz skupinskega dela EHF, po črnem scenariju pa to mesto lahko zasede tudi mariborska zasedba.

 

 

"Vsak igralec se zaveda pomena naše zadnje tekme v skupinskem delu. Motivacija je na višku in upam, da bomo pravi. Elverum je zelo kakovostno moštvo. Če kdo misli, da nas čaka lahko delo, potem se precej moti," je pred odhodom v Skandinavijo dejal mariborski trener Marko Šibila.

 

 

Mariborska ekipa je po petih tekmah v skupini C zbrala sedem točk, danski Tvis Holstebro in poljska Wisla Plock jih imata po šest, Elverum pa je z osvojeno točko na zadnjem mestu. V skupini A, kjer nastopa koprski Cimos, sta nemški Göppingen in španska Naturhouse La Rioja zbrala po osem, koprska štiri, Eskilstuna Guif pa je brez točk.

 

 

Primorska zasedba je imela v zadnjem času številne težave s poškodovanimi igralci, trener Fredi Radojkovič ni mogel računati na številne nosilce igre, kot so Matjaž Brumen, Uroš Bundalo, Nikola Manojlović, Milorad Krivokapić in še nekateri drugi. Koprčani na sobotni tekmi z Eskilstuno obljubljajo zavzeto igro, od Evrope pa se želijo posloviti z zmago. (sta)

 

 

 

Foto: RK Maribor Branik

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13