23. 3. 2013

Ženska članska reprezentanca na turnirju v Turčiji neuspešna proti gostiteljicam

V drugem krogu mednarodnega turnirja v Turčiji je ženska članska reprezentanca Slovenije doživela prvi poraz. Po petkovem remiju z Ukrajino (29:29) so Slovenke po slabšem drugem polčasu izgubile proti gostiteljicam s 30:32 (16:12).

 

 

Izbranke slovenske selektorice Marte Bon so teden Evropske rokometne zveze (EHF) izkoristile za krajše priprave v Ljubljani in nastop na mednarodnem turnirju v turškem turističnem biseru, iz njega pa se vračajo z neodločenim izidom in porazom.

 

 

Oslabljene Slovenke - zaradi poškodb ali študijskih obveznosti so manjkale Miša Marinček, Alja Janković, Ana Gros in Nina Jeriček - so imele v prvem polčasu gostiteljice v svoji oblasti, na velik odmor pa so odšle z dokaj prepričljivim vodstvom štirih golov (16:12). V nadaljevanju so nekoliko popustile, Turkinje so v 42. minuti izenačile na 22:22. Tekma je bila odprta do 55. minute (26:26), sklepne minute pa so bile domena domačih rokometašic.

 

 

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Barbara Lazović s sedmimi goli. Neli Irman je dosegla štiri, Katja Čerenjak, Tamara Mavsar in Anja Petrinja po tri, Neža Mitruševska, Alja Koren in Maja Šon po dva, Lina Krhlikar, Lara Hrnčič, Maxim Eva Pelikan in Sanja Gregorc pa po en zadetek.