23. 3. 2013

Cimos se je od evropskega pokala EHF poslovil z zmago proti švedski ekipi Eskilstuna Guif

Igralci Cimosa so se od evropskega pokala EHF poslovili z zmago. Koprčani so na tekmi zadnjega kroga v dvorani Bonifika premagali švedsko ekipo Eskilstuna Guif s 30:27 (16:13) in osvojili končno tretje mesto v skupini A.

 

 

CIMOS KOPER - ESKILSTUNA GUIF 30:27 (16:13)

 

 

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 500, sodnika: Nabokav in Kulik (oba Belorusija).

 

Cimos Koper: Škof, Vran, Darovec, Dobelšek 5, Brumen, Bombač 3, N. Poklar 1, Hrastnik, Konečnik 2, Rapotec 5, Gavranović 6, Bundalo, Bošković 1, Bratkovič 1, Osmajić 6, Darovec.

 

Eskilstuna Guif: Hallberg, Larsson, Akerman 3, E. Andersson 2, Blank 1, Ekman 2, Gustavsson, Tholin, H. Andersson 1, Pettersson 10, Freiman 2, Heimisson 4, Oldberg, Stenbäcken 1, Sokolić 1.

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 7 (5), Eskilstuna Guif 5 (1).

 

Izključitve: Cimos Koper 14 minut, Eskilstuna Guif 12 minut.

 

 

 

Močno zdesetkana koprska zasedba - manjkali so poškodovani Milorad Krivokapić, Nikola Manojlović, Tine Poklar, Uroš Bundalo in Matjaž Brumen, slednja sta bila na klopi za moralno podporo - je na kolena položila trdovratno skandinavsko ekipo, njen odpor pa je po izenačenem dvoboju s številnimi preobrati zlomila v izdihljajih razburljive tekme.

 

 

Koprska ekipa je v skupinskem delu tega evropskega pokala na šestih tekmah dvakrat premagala Eskilstuno Guif in enkrat špansko Naturhouse La Riojo, dvakrat pa izgubila z nemškim Göppingenom in enkrat z Naturhouse La Riojo.

 

 

Večji del prvega polčasa je minil v izenačeni predstavi, v končnici pa so izbranci domačega trenerja Fredija Radojkoviča nekoliko bolj odločno pohodili stopalko na plin in si priigrali tri gole prednosti (16:13).

 

 

Na začetku drugega polčasa so v koprski dvorani Bonifika zagospodarili Skandinavci, tako da so Koprčani v 46. minuti zaostali za tri gole (20:23). V zadnji četrtini so z granitno obrambo in učinkovitim napadom v 50. minuti izenačili na 23:23, v razburljivi končnici pa tudi zlomili odpor trdovratnih severnjakov.

 

 

V koprski ekipi sta bila najbolj učinkovita Filip Gavranović in Vladimir Osmajić, oba sta dosegla po šest golov. Pri gostih je Daniel Pettersson dosegel deset zadetkov.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13