25. 3. 2013

Mariborski rokometaši v četrtfinalu pokala EHF gotovo proti tekmecu iz Nemčije

Rokometaši Maribora Branika so zadnji preostali slovenski klub v evropskih rokometnih tekmovanjih. V torek jih čaka žreb četrtfinala pokala Evropske rokometne zveze, vnaprej pa je jasno, da jih med osmerico najboljših čaka eden od nemških tekmecev - SC Magdeburg, Frisch Auf Göppingen ali Rhein-Neckar Löwen, ki so osvojili prva mesta v skupinah.

Končne razporede v prvem delu tekmovanja je dal prav zadnji krog. V "mariborski skupini C" so prvi mesto osvojili rokometaši danskega Holstebroja, ki so ugnali poljsko Wislo Plock tesno s 27:26. V preostalih skupinah so prva mesta osvojili nemški klubi in pravila žreba določajo, da se v četrtfinalu ne moreta srečati ekipi iz iste skupine prvega dela.

V četrtfinalu bodo za nameček na sporedu le tri tekme, saj se je francoski HBC Nantes kot organizator sklepnega dela tekmovanja že uvrstil na zaključni turnir četverice. Na žrebu bodo tako v prvem bobnu vsa štiri prvouvrščena moštva, drugem pa Maribor Branik in danski KIF Kolding kot najboljši drugouvrščeni moštvi izmed štirih skupin.

Vnaprej je znano tudi, da bodo Mariborčani prvo tekmo četrtfinala igrali doma 20. ali 21. aprila doma, teden dni kasneje pa na gostovanju povratno.

(sta)

foto: rk maribor