10. 4. 2013

Selektorju moške reprezentance Borisu Deniču na seji predsedstva podaljšali mandat do 2016

Na seji predsedstva Rokometne zveze Slovenije (RZS) je bil osrednja osebnost selektor slovenske moške reprezentance Boris Denič. Člani predsedstva so mu podaljšali mandat, kar pomeni, da bo Denič izbrano vrsto Slovenije vodil do OI 2016 v Rio de Janeiru.

 

 

Denič si je zaupanje članov predsedstva RZS pridobil s četrtim mestom na januarskem svetovnem prvenstvu v Španiji, na katerega se je Slovenija uvrstila po dolgih šestih letih. Pred tem je nazadnje na SP igrala v Nemčiji leta 2007, na svetovnih prvenstvih na Hrvaškem leta 2009 in Švedskem leta 2011 pa se prek kvalifikacij ni prebila do sklepnega turnirja.

 

 

Slovenija je pod Deničevem mandatom na lanskem evropskem prvenstvu v Srbiji zasedla šesto mesto, kar je njen tretji najboljši dosežek po srebrnem odličju na domačih tleh leta 2004 in petem mestu na Hrvaškem leta 2000.

 

 

"Nov mandat si razlagam kot zaupanje v delo, ki sem ga opravil v minulem obdobju. Ne glede na novo pogodbo pa je moje delo vezano na dosežke in v tem nisem nobena izjema," je dejal Boris Denič, ki je na današnji seji predsedstva RZS tudi zelo izčrpno orisal svoje opravljeno delo v minulem obdobju.

 

 

Na današnji seji so se dogovorili, da bodo člani predsedstva RZS Boštjan Kozole, Bor Rozman in Andrej Juratovec, selektor moške reprezentance Denič, selektorka ženske reprezentance Marta Bon ter projektni vodja za stike z javnostjo in marketing na RZS Goran Cvijič v kolegiju predsednika RZS Franja Bobinca, ta pa bo do konca letošnjega julija pripravil strategijo RZS do poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru leta 2016.

 

 

Bobinac je v orisu tega strateškega rokometnega dokumenta med drugim dejal, da bo eden od ciljev ne le kontinuiteta nastopov slovenske moške izbrane vrste na največjih sklepnih turnirjih, temveč preboj med najboljših osem reprezentanc na svetu in v Evropi. "Glede na trenutni reprezentančni kader je to možno doseči in gre za povsem realne cilje, a ti znajo biti tudi nekoliko višji," je v zvezi s tem optimistično dejal Denič.

 

 

Rokometna zveza Slovenije bo na volilnem kongresu Mednarodne rokometne zveze (IHF), ki bo med 25. in 28. oktobrom v Dohi, predlagala svoje predstavnike za delovanje v izvršnem in trenerskem komiteju, hkrati pa obelodanila prizorišče letošnjega zaključnega turnirja za pokal Slovenije. Letos ga bo priredil RK Krim Mercator, na sporedu pa bo 20. in 21. aprila v dvorani na Galjevici. Žreb polfinalnih parov bo v ponedeljek, 15. aprila.