13. 4. 2013

Gorenje Velenje - Krka 36:23 (18:11)

Vodilno Gorenje je v četrtem krogu končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi zmagalo v Rdeči dvorani. Aktualni slovenski prvaki so pred domačimi gledalci visoko premagali Krko iz Novega mesta s 36:23 (18:11).

 

 

 

 

GORENJE VELENJE - KRKA 36:23 (18:11)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 300, sodnika: Brecelj in Deržek (oba Ajdovščina).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Taletovič, Melić 7 (1), Bezjak 2, Pucelj 5, Dolenec 4, Cingesar 3, Cehte 1, Miklavčič 5, Gaber, Golčar 2 (1), Dobelšek 3, Gams 1, Marušič, Dujmović 2, Poznič 1.

 

Krka: Vrbinc, Štangelj, Grubar, Jurečič 2, Leban 2, Lavrič 2 (1), Didovič, Okleščen 1, Erčulj 5 (1), Fink 3, Maričič, Svetelšek, Jakše 1, Papež 4, Cvikl 1, Klobčar 2.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 2 (2), Krka 3 (2).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 2 minuti, Krka 2 minuti.

 

 

 

Velenjska zasedba je po spodrsljaju v Kopru na domačem igrišču zanesljivo premagala Novomeščane. Državni prvaki imajo po nepolnem krogu tri točke prednosti pred drugouvrščenimi Celjani, ki bodo v nedeljo gostovali na Obali, Novomeščani pa so v skupini za prvaka doživeli četrti poraz v nizu.

 

 

Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so takoj zagospodarili na igrišču in si že na polovici tekme priigrali visoko prednost, ki so jo v nadaljevanju brez težav oplemenitili, najbolj obremenjeni domači igralci pa so se lahko tudi nekoliko spočili.

 

 

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Fahrudin Melić in David Miklavčič. Prvi je dosegel sedem, drugi pa pet golov. V dolenjski zasedbi je Matjaž Erčulj dosegel pet, Jernej Papež, ki bo v prihodnji sezoni oblekel velenjski dres, pa je dosegel štiri zadetke.

 

 

Novomeška ekipa bo v naslednjem krogu gostila trebanjski Trimo, velenjska pa bo gostovala pri Celju Pivovarni Laško. Obe tekmi bosta v soboto, 19. aprila.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13