13. 4. 2013

Izjave po tekmi Krim Mercator - Larvik

Po porazu proti Larviku na domačem igrišču (19:27) so rokometašice Krima Mercatorja ostale brez šestega nastopa v finalu evropske lige prvakinj. Razočaranje v Krimovem taboru je bilo seveda več kot očitno.

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: "Igralke Larvika so bile veliko bolj sproščene kot mi. Že na prvi polfinalni tekmi se je to videlo. Mi smo dosegli najslabši možen izid v gosteh. Njih je to sprostilo, po taki prednosti pa vsi mislijo, da je ekipa v izgubljenem položaju, tebi pa da lažen občutek prednosti. Vendar, kar je bolj pomembno, je to, da smo odigrali slabše, kot znamo. To je bila ena naših najslabših tekem doma. Res pa je, da je bila to tudi najtežja tekma in najboljši tekmec. Žal mi je lepe kulise v dvorani, ampak tako pač je v športu. Punce so naredile velik korak naprej od prejšnjih sezon, saj je polfinale velik korak naprej od petega ali osmega mesta. Za finale nam malo še manjka, upam, da bomo to znali nadgraditi v prihajajoči sezoni."

Goran Dujić, direktor Krima Mercatorja: "Imeli smo izjemno priložnost. Glede na vse, kar se je dogajalo skozi sezono, pa smo naredili izjemen rezultat. Cilj izpred sezone smo dosegli. Žal pa mi je zaradi enkratnih navijačev, da nam ni uspelo. Larvik je bil danes enostavno boljši in gre zasluženo v finale. Nimam nobenih pripomb na sojenje ali kar koli. Mislim, da je Krim na poti navzgor, moramo iti korak za korakom, preskakovati ne moremo. Verjamem, da smo na pravi poti in da naš čas prihaja. Obdržali bomo bolj ali manj vse igralke, tako da verjamem, da lahko gremo še korak naprej v naslednji sezoni. Verjamem, da smo tega sposobni."

Tamara Mavsar, igralka Krima Mercatorja: "Težko je reči, kaj se nam je zgodilo po tistem dobrem začetku. Dejstvo pa je, da danes z naše strani ni bilo prave agresivnosti, borbe v obrambi, kar je Larvik unovčil. V napadu so nas dobesedno preteple, tako nismo mogle doseči gola. One pa so prišle do protinapadov, iz katerih so naredile razliko, ki je niso več pustile iz rok. Iz tega poraza se je treba nekaj naučiti, se ozreti proti naslednji sezoni, se pripraviti, da bomo, ko bomo prišli do take točke, znali pravilno odreagirati. Menim pa, da Larvik lahko zmaga tudi v finalu. Njegova prednost je ta, da je ekipa sestavljena iz norveških reprezentantk, dolgo so skupaj, se dobro poznajo. Györ pa je sestavljen iz igralk iz različnih reprezentanc, tako da bo to mogoče Larvikova prednost."

Linn Jorum Sulland, igralka Larvika: "Danes smo igrale tako kot običajno, tako kot znamo. Vse smo igrale precej bolje kot prejšnjo soboto. Naša ekipa je izkušena, igralke smo bile že na mnogih velikih tekmovanjih, tako da vemo, da je treba igrati 60 minut in da je to težko. Danes smo kljub slabemu začetku res igrale bolje, stopnjevale igro, tako da smo zadovoljne."