17. 4. 2013

Mariborčani v petem krogu končnice za prvaka doma z zadetkom razlike premagali Cimos

Na prvi tekmi petega kroga končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi sta se pomerila Maribor Branik in Cimos Koper. V dvorani Tabor so bili uspešnejši Mariborčani, ki so zmagali z zadetkom razlike - bilo je 29:28 (12:13).
 
 
MARIBOR BRANIK - CIMOS 29:28 (12:13)
 
 
Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 400, sodnika: Pangerc in Veber (oba Ljubljana).
 
Maribor Branik: Čudič, Pešić, Štefanič, Mirković 6, Tarabochia, Svalina 2, Oštir 1, Špelić 3, Špende, Razgor 6 (1), Pučnik, Zarabec 3 (1), Šoštarič 6, Sok, Šimič 1, Mlakar 1.
 
Cimos Koper: Vran, Darovec, Dobelšek 4, Brumen 4 (3), Bombač 4, Krivokapić, N. Poklar 1, Hrastnik, Konečnik 1, Rapotec, Manojlović, Gavranović 2, Bundalo 4, Bošković 5, Bratkovič, Osmajić 3.
 
Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (2), Cimos Koper 6 (3).
 
Izključitve: Maribor Branik 4 minute, Cimos Koper 4 minute.
 
 
 
Mariborska ekipa je v generalki za izjemno pomemben prvi četrtfinalni obračun z nemškim Göppingenom v evropskem pokalu EHF, ki se bo v soboto, 20. aprila, v mariborski dvorani Tabor pričel ob 18. uri, na kolena položila koprsko zasedbo. Štajerci so se po tretji zaporedni zmagi v končnici za prvaka - pred tem so premagali še Novomeščane in Trebanjce - po številu točk izenačili s Koprčani na tretjem mestu, a ostajajo na četrtem mestu zavoljo slabše razlike v zadetkih.
 
 
Mariborsko-koprski obračun je bil poln preobratov. V številnih stresnih trenutkih je bilo v odločilnem sklepnem delu tekme več preudarnosti na strani izbrancev domačega trenerja Marka Šibile, ki so si odločilno prednost štirih golov (29:25) priigrali v 58. minuti in še tretjič v tej sezoni ukanili tekmece iz Kopra.
 
 
V domači ekipi so Milan Mirković, Simon Razgor in Mario Šoštarić dosegli po šest golov, izkazal pa se je tudi vratar Ivan Pešić z 19 obrambami. V gostujoči zasedbi je Novak Bošković dosegel pet, Jure Dobelšek, Matjaž Brumen, Dean Bombač in Uroš Bundalo pa po štiri zadetke.
 
 
Mariborska ekipa bo v naslednjem krogu v sredo, 24. aprila, gostila Celje Pivovarno Laško, koprska pa bo v soboto, 27. aprila, gostovala v Novem mestu. (sta)
 
 
 
Foto: RK Maribor Branik
 
 
 
1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13