20. 4. 2013

Mariborčani na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala EHF doma remizirali z Göppingenom

Maribor Branik in nemški klub Göppingen sta odigrala prvo četrtfinalno tekmo evropskega pokala EHF. Dvoboj v mariborski dvorani Tabor se je končal brez zmagovalca, končni izid pa je bil 26:26 (13:15).

 

 

MARIBOR BRANIK - GÖPPINGEN 26:26 (13:15)

 

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 2000, sodnika: Dobrovits in Tajok (oba Madžarska).

 

Maribor Branik: Čudič, Pešić, Štefanič, Mirković 4, Tarabochia 2, Svalina, Oštir 1, Špelić 4, Špende 1, Razgor 4, Pučnik, Zarabec 6, Šoštarič, Sok, Šimič, Mlakar 4.

 

Göppingen: Prošt, Lobedank, Kneule 1, Oprea, Schöne 5, Späth 3, Beljanski, Lobedank 1, Haas, Fontaine 2, Rnić 10, Schubert, Horak 3, Marković 1.

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 6 (5), Göppingen 3 (3).

 

Izključitve: Maribor Branik 6 minut, Göppingen 6 minut.

 

 

 

Mariborčani so do gostovanja nemškega Göppingena slavili na vseh sedmih mednarodnih tekmah v dvorani Tabor v sezoni 2012/13, po dveh zmagah nad islandskim Kopavogurjem ter po eni nad hrvaško Siscio, luksemburškim Dudelangejem, poljsko Wislo iz Plocka, norveškim Elverumom in danskim Holstebrojem pa so na osmi evropski tekmi iztržili neodločen izid. Odločitev o potniku na zaključni turnir v tej sezoni prenovljenega pokala EHF, ki bo 18. in 19. maja v francoskem Nantesu, bo tako padla na povratni tekmi v mestu v bližini Stuttgarta, ki bo v soboto, 27. aprila.

 

 

Izbranci domačega stratega Marka Šibile so bili v začetku tekme v podrejenem položaju, saj so si po desetih minutah priigrali dva gola primanjkljaja (3:5), pet minut kasneje pa tri (4:7). Gosti so v nadaljevanju še bolj odločno pohodili stopalko za plin, tako da so Mariborčani v 20. minuti že zaostali za pet (7:12).

 

 

V zadnjih desetih minutah so gostitelji vendarle strnili svoje vrste in se povsem enakovredno zoperstavili favoriziranemu tekmecu, z zagrizeno igro v obrambi in raznovrstno v napadu pa so prepolovili visok zaostanek ter na velik odmor odšli z zaostankom dveh golov (13:15).

 

 

Domača zasedba je odločno začela drugi polčas in v 37. minuti tekmo postavila v začetno izhodišče (17:17), potem ko je v polno zadel desni zunanji igralec Milan Mirković. 2000 domačih gledalcev je bilo na nogah, še bolj pa so skočili tri minute kasneje, ko je Simon Razgor zadel sedemmetrovko in svoje soigralce popeljal do vodstva z 18:17.

 

 

V zadnji tretjini tekme se je odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, igralci obeh ekip so se gnali do skrajnih meja, edini prestali slovenski predstavnik na mednarodni sceni pa je bil v izdihljajih tekme povsem enakovreden trenutno devetouvrščeni zasedbi iz kakovostne bundeslige in iztržil neodločen izid.

 

 

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Miha Zarabec s šestimi goli, po štiri pa so dosegli Marko Tarabochia, Nikola Špelić, Simon Razgor in Matjaž Mlakar. V gostujoči zasedbi, za katero nastopa tudi slovenski reprezentančni vratar Primož Prošt, je bil najbolj učinkovit nekdanji igralec velenjskega Gorenja in Celja Pivovarne Laško, Srb Momir Rnić, ki je dosegel deset zadetkov.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13