4. 5. 2013

Slovenski rokometaši na pripravljalni tekmi v Magdeburgu z golom razlike izgubili proti Nemčiji

Moška članska reprezentanca Slovenije je izgubila prvo pripravljalno tekmo proti Nemčiji v Magdeburgu. Ekipa selektorja Borisa Deniča je klonila proti Nemcem z zadetkom razlike, končni izid pa je bil 30:31 (14:17).

 

 

NEMČIJA - SLOVENIJA 31:30 (17:14)

 

 

Magdeburg - Dvorana Getec Arena, gledalcev: 4573, sodnika: Kleven in Ramberg (oba Norveška).

 

Nemčija: Lichtlein, Heinevetter, Kneer 2, Wiencek, Reichmann 5, Glandorf 2, Theuerkauf 1, Groetzki, Strobel 1, Schmidt 6 (2), Haas 2, Häfner 2, Pfahl 2, Klein 6, Christophersen 2 (1).

 

Slovenija: Skok, Lesjak, Bombač 2, Miklavčič 3, Dobelšek 4, Pucelj 3, Bezjak 2, Dolenec 6, Skube 1, Cehte, Bundalo 1, Blagotinšek, Gaber 2, Marguč 5 (3), Mačkovšek 1, Razgor.

 

Sedemmetrovke: Nemčija 5 (3), Slovenija 4 (3).

 

Izključitve: Nemčija 8 minut, Slovenija 2 minuti.

 

 

 

Čeprav je selektor Boris Denič v Nemčijo popeljal le igralce iz petih slovenskih klubov (Gorenje, Celje Pivovarna Laško, Cimos, Maribor Branik, Krško), je slovenska rokometna prihodnost proti Nemcem pokazala veliko želje in volje ter bila blizu ugodnejšega izkupička. Deničevi izbranci so bili praktično celo tekmo povsem enakovreden tekmec Nemcem.

 

 

Gostje so delni mrk doživeli samo v uvodu drugega polčasa, ko so domači rokometaši ušli za šest golov prednosti. Toda Slovenci so se vrnili in bili vse do zadnjega znaka sirene v igri za vsaj neodločen izid. Najboljša strelca pri Nemcih sta bila Kevin Schmidt in Dominik Klein s po šestimi goli, pri Sloveniji jih je prav toliko zabil Jure Dolenec.

 

 

Nemci so začeli z zaporednima goloma, ki pa nista zmedla slovenske vrste. Ta je zaigrala odločno in v tretji minuti izid izenačila, minuto pozneje pa povedla s 3:2. Deničevi izbranci so v osmi minuti vodili že za dva gola (6:4), zatem pa so bili enakovreden boj z domačini.

 

 

Nemci, peti na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji, so izid hitro poravnali, pozneje sta se vrsti menjavali v vodstvu, a bili vedno tesno druga ob drugi. Sam zaključek polčasa pa je pripadel gostiteljem, ki so ušli za tri gole, kolikor je znašala prednost tudi ob polčasu (17:14).

 

 

Nemška vrsta je v uvodu drugega polčasa še oplemenitila prednost in ušla na 18:14 in v 33. minuti po golu Stefana Kneerja na 20:15. Ko je v 36. minuti Nemčija povedla z 21:15, se je zdelo, da je tekma praktično odločena. A slovenski igralci so se bliskovito vrnili v igro. Z zaporednimi goli so vztrajno nižali zaostanek, v 41. minuti po sedemmetrovki pa prišli zgolj na gol zaostanka (22:21).

 

 

V 45. minuti je Slovenija celo izenačila na 24:24, ekipi pa sta bili poravnani tudi ob vstopu v zadnjih deset minut tekme. V 54. minuti so Nemci prek Kleina in Kaija Häfnerja ušli na 30:28, a niso pobegnili.

 

 

Slovenci so imeli pri zaostanku 30:31 še 13 sekund za napad. Vzeli so minuto odmora, poslali še sedmega igralca v polje, vendar se kljub poskusu Boruta Mačkovška tik pred koncem ni izšlo za izenačujoči gol.

 

 

Nemčija in Slovenija bosta odigrali še eno pripravljalno tekmo, ki bo v nedeljo, 5. maja 2013, ob 16. uri v mestu Dessau.