9. 5. 2013

Predsedstvo RZS selektorju Borisu Deniču prižgalo zeleno luč za vodenje kluba v tujini

Selektor slovenske moške članske reprezentance Boris Denič lahko prevzame tudi vodenje kluba v tujini. Tako je na korespondenčni seji sklenilo predsedstvo Rokometne zveze Slovenije, kar pomeni, da ni več ovir za njegovo sodelovanje z beloruskim klubom Dinamo Minsk.

 

 

Boris Denič je pred dokončnim dogovorom za sodelovanje z beloruskim klubom potreboval še zeleno luč predsedstva RZS. To je na korespondenčni seji sklenilo, da lahko Denič poleg vodenja moške članske izbrane vrste Slovenije opravlja tudi vlogo glavnega trenerja Dinama iz Minska.

 

 

Rokometna zveza Slovenije je ob tem izdala sporočilo za javnost, v katerem je zapisano naslednje: "Na 22. korespondenčni seji je predsedstvo Rokometne zveze Slovenije sklenilo, da Borisu Deniču, selektorju moške članske reprezentance, dovoli podpis pogodbe s klubom v tujini. Pogodba s klubom mu mora omogočati nemoteno delo z reprezentanco, v skladu s koledarjem evropske in mednarodne rokometne zveze, in v skladu s pogodbo, ki jo ima z RZS. Od 23 članov predsedstva je do roka glasovalo 14 članov in vseh 14 je glasovalo za predlog kolegija predsednika RZS. Predsedstvo RZS je tako Deniču, ki ima mandat selektorja moške članske reprezentance do konca OI 2016, prižgalo zeleno luč za vodenje kluba v tujini."