24. 6. 2013

Slovenke dosegle tretjo zaporedno zmago v Turčiji in se uvrstile v polfinale sredozemskih iger

Ženska reprezentanca Slovenije je na sredozemskih igrah v Turčiji v tretjem krogu dosegla tretjo zaporedno zmago. Slovenke so bile po zmagah proti Tuniziji in Makedoniji boljše tudi od Španije z 20:17 (12:9) in so se uvrstile v polfinale tega tekmovanja.

SLOVENIJA - ŠPANIJA 20:17 (12:9)

Mersin - Športna dvorana, sodnika: Hatipoglu in Simsek (oba Turčija).

Slovenija: Zec, Stefanišin, Marinček (16 obramb), Petrinja 2, Krhlikar, Gros 2, Šon 1, Gregorc 1, Jeriček 3, Zrnec 2, Čerenjak 1, Pelikan, Mavsar 3 (2), Lazović 3, Vidic 1, Irman 1.

Španija: C. Gonzalez (12 obramb), Munoz (1 obramba), Lopez, Benzal, Chavez 1, Amoros, Escribano, L. Gonzalez, Elorza 1, M. Gonzalez 1, Cano 1, Egozkue 4, Martinez, Rodriguez, Hernandez, Cabral 9 (3).

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (2), Španija 4 (3).

Izključitve: Slovenija 14 minut, Španija 6 minut.

Ekipa selektorice Marte Bon je za Tunizijkami in Makedonkami spravila na kolena tudi močno Španijo. Slovenke so se tako predčasno uvrstile med štiri najboljše reprezentance na sredozemskih igrah v Turčiji, v polfinalu pa se bodo srečale s Srbijo ali Črno goro.

Že v sedmi minuti je Slovenija vodila kar s 5:1, Španija se je štiri minute kasneje približala le na zadetek zaostanka (4:5), v 14. minuti pa je sledilo izenačenje na 6:6. V nadaljevanju prvega polčasa so imele Slovenke ves čas prednost, najvišja pa je trikrat znašala tri zadetke (10:7, 11:8, 12:9).

Po slabih osmih minutah drugega polčasa je Špankam uspelo doseči prvo vodstvo na tekmi (15:14), ki pa je bilo na njihovo žalost tudi zadnje v Mersinu. S tremi zaporednimi goli (Mavsar, Jeriček, Gros) je Slovenija povedla s 17:15, pri izidu 17:16 pa je sledil še en delni izid 3:0 (Zrnec dvakrat, Lazović enkrat) in pri vodstvu naše reprezentance z 20:16 v 58. minuti je bil zmagovalec odločen.

Marta Bon, selektorica reprezentance Slovenije: "Dekleta so bila izjemno borbena in skoraj celotno tekmo smo imeli igralko manj na igrišču. Občutek je dober in zmaga nam veliko pomeni. Gre za velik premik za slovenski ženski rokomet, saj nam je uspelo premagati Španijo z Barboso na čelu. Obramba je delovala izjemno dobro, v napadu smo imeli nekaj težav, a pomembno je, da smo dosegle zmago."

SREDOZEMSKE IGRE - TURČIJA 2013