25. 6. 2013

Mladinci na turnirju v Dohi v Katarju suvereno opravili z reprezentanco Bosne in Hercegovine

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je nastop na mednarodnem turnirju v Katarju začela z visoko zmago. Slovenski mladinci so v prvem krogu povsem nadigrali izbrano vrsto Bosne in Hercegovine s 27:16 (14:8).

SLOVENIJA - BOSNA IN HERCEGOVINA 27:16 (14:8)

Doha - Športna dvorana Al Gharafa, sodnika: Zidann in El Nasser (oba Egipt).

Slovenija: Baznik (5 obramb), Zaponšek (8 obramb), Bradeško, Blagotinšek, Cehte 3, Fidel 2, Gorela 4, Gorenjak 4, Hrastnik 3, Kodrin, Lavrič 4, Špende 6, Žabič , trener: Slavko Ivezič.

Bosna in Hercegovina: Čavar (6 obramb), Serdarević (5 obramb), Miličević 1, Vranac, Skopljak, Eres 2, Gradan 3, Ajkunić, Halilković 1, Bubalo, Zulfić, Kasumović, Bezbradica 1, Perić, Malinović 4 (1), Milaš 4 , trener: Zdenko Grbavac.

Sedemmetrovke: Slovenija 0, Bosna in Hercegovina 1 (1).

Izključitve: Slovenija 10 minut, Bosna in Hercegovina 6 minut.

Potem ko je mladinska moška rokometna reprezentanca Slovenije (U-21) nekaj pred četrto zjutraj v ponedeljek prispela v Katar in dopoldne s treningom že preizkusila hlad dvorane Al Gharafa, se je na prvi tekmi mednarodnega turnirja pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine, sicer domačinom bližnjega svetovnega prvenstva in tudi reprezentanco, ki bo na prvenstvu igrala v skupini C skupaj z Slovenijo. Reprezentanco Bosne in Hercegovine sestavljajo igralci Borca iz Banjaluke, Bosne iz Sarajeva in Visokega, pet igralcev pa prihaja iz dveh vodilnih švedskih klubov, Toulousea in dveh nemških ligašev.

Slovenci so bili na tekmi v Dohi boljši nasprotnik. Takoj so povedli, nato pa zaradi premalo čvrste  obrambe do 15. minute nasprotniku dopustili izenačenje in nato še edino vodstvo na tekmi. Minuta odmora trenerja Slavka Iveziča je pomagala, da so se naši spet odlepili in že prvi del zanesljivo dobili v svojo korist (14:8).

Do konca slovenski rokometaši niso več popuščali in so svojo prednost le še povišali. V Katar so naši zaradi poškodbe Okleščna dopotovali le s petnajstimi igralci, na tekmi proti Bosni in Hercegovini pa nista igrala Sendelbah zaradi poškodbe gležnja in vratar Žitnik, ki pa bo svojo priložnost dobil proti Tuniziji.

Četudi se vsi v slovenskem taboru zavedajo, da bo reprezentanca Bosne in Hercegovine na svetovnem prvenstvu pred domačim občinstvom veliko nevarnejša, pa je visoka zmaga proti njej na turnirju v Katarju pomembna s psihološkega vidika.

Tekst in foto: Rado Pantelič