19. 8. 2013

V torek, 20. avgusta, bo opravljen žreb parov prvega kroga pokala Slovenije za moške

Začetek sezone je vedno bližje in v torek, 20. avgusta, ob 11. uri bo v prostorih RZS v Ljubljani opravljen žreb parov prvega kroga pokala Slovenije za moške. To je najbolj množično rokometno tekmovanje pri nas, saj v njem nastopajo vsi klubi, ki imajo članske ekipe.

 

 

V sezoni 2013/14 bo v pokalu Slovenije za moške sodelovalo 38 članskih moštev, ki bodo tekmovanje začela v 1/32 finalu. V tem krogu bo izžrebano šest parov, kar pomeni, da se bo v šestnajstino finala neposredno uvrstilo 26 moštev, ki ne bodo izžrebana v 1/32 finala.

 

 

Pokalno tekmovanje se bo torej začelo z žrebom, ki bo v torek, 20. avgusta, ob 11. uri v prostorih RZS. Tekme 1/32 finala se bodo igrale 11. septembra, podobno kot v nekaterih drugih rokometno razvitih držav pa v tem tekmovanju ni nosilcev, kar celotni zadevi daje še dodaten čar.

 

 

Naslov pokalnega zmagovalca iz minule sezone bo branil rokometni klub Celje Pivovarna Laško, zaključni turnir štirih najboljših moštev pa bo 1. in  2. marca 2014.

 

 

V tekmovalni sezoni 2013/2014 bodo v pokalu Slovenije za moške sodelovala naslednja moštva: Gorenje Velenje, Celje Pivovarna Laško, Maribor Branik, Trimo Trebnje, Krka, Ribnica Riko hiše, SVIŠ Pekarna Grosuplje, Istrabenz plini Izola, Jeruzalem Ormož, Sevnica, Slovan, Krško, Herz Šmartno, Dol TKI Hrastnik, Slovenj Gradec 2011, Damahaus Cerklje, Grosuplje, Moškanjci-Gorišnica, Dobova, Velika Nedelja Carrera Optyl, Mokerc-Ig, Loka 2012, Drava Ptuj, Radeče MIK Celje, Grča Kočevje, Škofljica Pekarna Pečjak, Rudar Trbovlje, Alples Železniki, Črnomelj, Mitol Sežana, Arcont Radgona, Ajdovščina, Pomurje, Brežice, Radovljica, Jadran 2009 Hrpelje-Kozina, Krim-Olimpija in Koper 2013.