20. 8. 2013

Kadetska reprezentanca Slovenije na SP v četrtfinalu šele po podaljških klonila proti Nemčiji

Na svetovnem prvenstvu na Madžarskem je moška kadetska reprezentanca Slovenije ostala brez napredovanja v polfinale. Slovenski kadeti so na četrtfinalni tekmi v Budaorsu izgubili proti favorizirani izbrani vrsti Nemčije šele po podaljških z 32:37 (16:15) in bodo tekmovanje nadaljevali v skupini od 5. do 8. mesta.

SLOVENIJA - NEMČIJA 32:37 (29:29, 16:15)

Budaors - Športna dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Leszczynski in Piechota (oba Poljska).

Slovenija: Kastelic (0 obramb), Blaževič (18 obramb), Jurečič, Suholežnik 1, Malus 5, Groff 1, Lapajne 3 (3), Šol, Ovniček 2, Gašperšič 3, Gjerek 6, Levc 3, Kodrin 1, Bratkovič 6, Korošec 1.

Nemčija: Poltrum (0 obramb), Rudeck (15 obramb), Blohme 1, Ritterbach, Hausmann 1,  Engels, Herbst, Baumgartner, Kohlbacher 4, Spieb 1, Drux 10, Emanuel 7, Wiederstein, Jaeger, Kunkel 7 (1), Suton 6.

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (3), Nemčija 1 (1).

Izključitve: Slovenija 12 minut, Nemčija 10 minut.

Nemci, aktualni evropski prvaki v tej starostni kategoriji, so na letošnjem svetovnem prvenstvu na Madžarskem dobili še sedmo zaporedno tekmo. Po petih zmagah v skupinskem delu in uspehu v četrtfinalu proti Braziliji so v četrtfinalu premagali še Slovenijo in se uvrstili med najboljše štiri reprezentance na svetu, Slovencem pa ostaja boj v skupini od 5. do 8. mesta.

Začetna vodstva Nemcev (2:0, 3:1, 4:2) so Slovenci hitro izničili in izenačili na 4:4, toda po treh zaporednih zadetkih je Nemčija na začetku devete minute vodila s 7:4. Sledil je odgovor ekipe selektorja Janija Klemenčiča z enakim delnim izidom za izenačenje na 7:7, nato pa so trikrat zapored v polno znova zadeli nasprotniki (10:7 v 13. minuti).

V nadaljevanju se je prednost nemških kadetov gibala od enega do treh zadetkov, naši mladi rokometaši pa so spet izenačili pri 13:13 v 23. minuti. Za prvo vodst vi izbrane vrste Slovenije (15:14 v 26. minuti) je poskrbel Bratkovič, z minimalno razliko v korist Slovenije pa se je končal tudi prvi polčas (16:15).

Drugi polčas je prinesel zelo izenačeno in enakovredno igro, nobena reprezentanca pa si ni uspela priigrati več kot dveh golov prednosti. Večji del je vodila Slovenija, ki je imela nazadnje plus dva dobrih šest minut pred koncem tekme (27:25). Nemci so nato naredili delni izid 4:0 in dve minuti in pol pred koncem povedli z 29:25.

Vseeno pa tekma še ni bila odločena, kajti slovenski rokometni upi so v zadnji minuti v samo dvajsetih sekundah dosegli dva zadetka (Malus, Bratkovič) in izsilili podaljške (29:29). Toda v dodatnem času so bili Nemci precej boljši, čeprav je prvi zadetek v tem delu igre dosegla Slovenija (Levc za 30:29).

Na slovensko žalost je sledila serija šestih zaporednih golov kadetske reprezentance Slovenijein sredi drugega podaljška je imela Nemčija že nedosegljivo razliko pestih golov (35:30). Kljub porazu je Slovenija že z uvrstitvijo v četrtfinale izboljšala dosežek z zadnjega SP (9. mesto), v nadaljevanju letošnjega tekmovanja na Madžarskem pa se bo borila za uvrstitev od 5. do 8. mesta.

SVETOVNO PRVENSTVO ZA KADETE - MADŽARSKA 2013