23. 8. 2013

Moška kadetska reprezentanca Slovenije po porazu proti Srbiji osma na SP na Madžarskem

Na svetovnem prvenstvu na Madžarskem je moška kadetska reprezentanca Slovenije (U-19) osvojila končno osmo mesto. Na tekmi za sedmo mesto v Budaörsu so slovenski kadeti pod vodstvom trenerja Janija Klemenčiča izgubili proti izbrani vrsti Srbije z 31:39 (18:16).

SLOVENIJA - SRBIJA 31:39 (18:16)

Budaörs - Športna dvorana, sodnika: Kolahdouzan in Mousavian (oba Iran).

Slovenija: Kastelic (2 obrambi), Blaževič (6 obramb), Jurečič 4, Suholežnik 2, Malus, Lapajne 1, Šol 1, Okleščen 3, Ovniček 3, Gašperšič 2, Gjerek, Levc 3, Kodrin 7, Bratkovič 1, Fižuleto 4, Korošec.

Srbija: Milosavljev (14 obramb), Čupara (1 obramba), Potić 5, Mladenović 2, Terzić, Rađenović 7, Babić 4, Sotić 12 (3), A. Radovanović, M. Radovanović 1, Sretenović, Mršulja 5, Pešić, Popović, Milošević, Čagalj 3.

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (0), Srbija 4 (3).

Izključitve: Slovenija 6 minut, Srbija 14 minut.

S porazom proti Srbiji in osvojitvijo osmega mesta je moška kadetska reprezentanca Slovenije končala nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu na Madžarskem. Na devetih tekmah je imela naslednji izkupiček: tri zmage (Tunizija, Južna Koreja, Egipt), en remi (Romunija) in pet porazov (Katar, Švedska, Nemčija, Švedska, Srbija).

Na tekmi za končno sedmo mesto proti Srbiji v Budaörsu si je Slovenija po petih zaporednih izenačenjih v deseti minuti prvič priigrala prednost dveh zadetkov (7:5), dve minuti pozneje pa že tri (9:6). Srbi so izenačili pri 10:10 v 17. minuti, kljub temu pa so imeli Slovenci do konca prvega polčasa še trikrat tri gole prednosti (14:11, 15:12, 16:13).

Po sedmih izenačenjih v prvem polčasu in še štirih na začetku drugega (nazadnje pri 21:21 v 36. minuti) so pobudo na igrišču prevzeli srbski kadeti. Z delnim izidom 7:1, ki so ga naredili v samo štirih minutah, so v 40. minuti vodili že z 27:22, na celotni tekmi pa so Slovenci zapravili vse štiri sedemmetrovke.

Dvanajst minut pred koncem so se Slovenci približali na štiri gole zaostanka (26:30; pred tem so dvakrat zaostajali že za šest: 23:29, 24:30), končnica pa je znova pripadla reprezentanci Srbije. Predvsem po zaslugi Mladena Sotića (12 zadetkov iz 15 poskusov) in Bojana Rađenovića (strel 11-7) so razliko več kot podvojili (38:29, 39:30), tekma pa se je končala z 39:31.

SVETOVNO PRVENSTVO ZA KADETE - MADŽARSKA 2013