19. 3. 2014

Gorenje Velenje - Ribnica Riko hiše 33:18 (16:8)

V drugem krogu končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi so rokometaši Gorenja dosegli drugo zaporedno zmago. V domači Rdeči dvorani so Velenjčani premagali ekipo Ribnica Riko hiše kar s 15 goli razlike, končni izid pa je bil 33:18 (16:8).

 

 

 

 

 

 

GORENJE VELENJE - RIBNICA RIKO HIŠE 33:18 (16:8)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 200, sodnika: Backović in Palačković (oba Ljubljana).

 

 

Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, Brglez, N. Cehte 4, Medved 3, Vrečar 2, S. Burić, Skube, Golčar 4, Šoštarič 5, Papež 2, Dobelšek 1, Gams 4, Nosan 1, Oštir 1, Dujmovič 5 (4), Bećiri 1.

 

 

Ribnica Riko hiše: Klarič, Perovšek, Abrahamsberg, Pahulje, Markovič 3, Fink 2, Leban 5 (3), Nosan 1, Merhar, Batinič, Andoljšek, Pucelj 2, Grebenc 1, Henigman 2, Atanasov 1, Omahen 1.

 

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (4), Ribnica Riko hiše 3 (3).

 

 

Izključitve: Gorenje Velenje 6 minut, Ribnica Riko hiše 10 minut.

 

 

 

Slovenski prvaki so v generalki za sobotno prvo tekmo osmine finala evropske lige prvakov z nesramno bogatimi in zvezdniškimi Parižani brez posebnih težav odpravili Ribničane in dosegli drugo zmago v skupini za prvaka.

 

 

Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so vse dvome o zmagi razrešili v prvem polčasu, ki so ga dobili z osmimi goli prednosti (16:8). V nadaljevanju so razliko v golih podvojili, a tudi hranili moči za veliko pomembnejši dvoboj s francoskim prvakom PSG.

 

 

Ta bo v Šaleško dolino prišel z vsemi svojimi zvezdniki, kot so Danec Mikkel Hansen, Hrvata Igor Vori in Marko Kopljar, Francozi Luc Abalo, Daniel Narcisse, Samuel Honrubia in mnogi drugi, med njimi pa bo tudi črnogorski krilni igralec Fahrudin Melić, ki je med letoma 2011 in 2013 navduševal v velenjskem dresu.

 

 

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Mario Šoštarič in Marko Dujmović, v gostujoči Patrik Leban, vsi pa so dosegli po pet golov.

 

 

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v četrtek, 27. marca, gostovala v Mariboru, ribniška pa bo dan kasneje gostila Sevnico.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14