22. 3. 2014

Trimo Trebnje - Maribor Branik 24:24 (13:9)

Na zadnji tekmi drugega kroga končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se pomerila Trimo in Maribor Branik. Tekma v Trebnjem se je končala brez zmagovalca, končni izid pa je bil 24:24 (13:9).

TRIMO TREBNJE - MARIBOR BRANIK 24:24 (13:9)

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 250, sodnika: Rižner in Teršek (oba Hrastnik).

Trimo Trebnje: Ferlin, Korelec, Femec, Radelj 2, Murčehajić 1 (1), Ratajec 7 (5), Čeh, Sušin 5, Saje, Rojc 3, Udovič 2, Ferkulj 2, M. Grandovec, T. Grandovec 1, Florjančič 1, Brana.

Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič, Žmavc, Kaleb 2, Jamnik 1, Poklar, Razgor 4, Kodrin, Hrastnik 3, Fidel 1, Zarabec 4 (1), Kleč 1, Marić 8.

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 7 (6), Maribor Branik 1 (1).

Izključitve: Trimo Trebnje 6 minut, Maribor Branik 10 minut.

Trebanjci in Mariborčani so se razšli z neodločenim izidom, kar je glede na prikazano tudi najbolj pravično. Gostitelji so prevladovali v prvem, gosti v drugem polčasu, v izjemno razburljivi končnici pa je trebanjskim rokometašem točko priigral Anže Ratajec po zadeti sedemmetrovki po izteku igralnega časa.

Izbranci domačega trenerja Romana Šavriča so v prvem polčasu ne le nadzorovali, temveč tudi zasenčili favorizirane Mariborčane. Z dobro igro v obrambi so povsem onemogočili najbolj udarne moči gostov in si v 20. minuti priigrali tri gole prednosti (8:5), dve minuti kasneje pa po golu Jureta Sušina povišali na 10:6.

V drugem polčasu so gosti vendarle zaigrali bolj odločno in v 39. minuti izenačili na 16:16. Sledila je napeta končnica, v kateri je imel Maribor vodstvo s 24:23, Trimo pa zadnji napad. Gostitelji so iztržili sedemmetrovko, ki jo je v izenačujoči zadetek za končnih 24:24 spremenil Ratajec.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Ratajec s sedmimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Klemen Ferlin z 18 obrambami. Marino Marić je za goste prispeval osem zadetkov.

Trebanjska ekipa bo v sredo, 26. marca, gostovala v Celju, mariborska pa bo dan kasneje gostila velenjsko Gorenje.

KONČNICA ZA PRVAKA - 2. KROG:

Sreda, 19. marec 2014:

Gorenje Velenje - Ribnica Riko hiše 33:18 (16:8)

Sevnica - Celje Pivovarna Laško 20:39 (10:20)

Sobota, 22. marec 2014:

Trimo Trebnje - Maribor Branik 24:24 (13:9)

TRENUTNI VRSTNI RED:

Gorenje Velenje - 47 točk (43 po rednem delu)

Celje Pivovarna Laško - 42 točk (38 po rednem delu)

Maribor Branik - 38 točk (35 po rednem delu)

Ribnica Riko hiše - 29 točk (29 po rednem delu)

Trimo Trebnje - 25 točk (24 po rednem delu)