30. 3. 2014

Gorenje na povratni tekmi osmine finala lige prvakov izgubilo v Parizu z devetimi goli razlike

Za rokometaši Celja Pivovarne Laško so svoj nastop v evropski ligi prvakov končali tudi igralci Gorenja. Velenjčani so po zmagi proti PSG v Rdeči dvorani s 30:28 na povratni tekmi osmine finala v Parizu izgubili z devetimi zadetki razlike - končni izid je bil 25:34 (17:17).

 

 

PARIS ST. GERMAIN - GORENJE VELENJE 34:25 (17:17)

 

 

Pariz - Dvorana Georges Cartenpier, gledalcev: 2500, sodnika: Lopez in Ramirez (oba Španija).

 

 

PSG: Sierra, Annonay, Melić 2 (1), Hallgrimsson 2, Diaw, Garcia Robledo 4, Vori, Gojun, Gunnarsson 7 (1), Abalo 5, Hansen 7, Narcisse, Honrubia 2, Kopljar 2, M'Tima 3, Bojinović.

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Taletović, N. Cehte, Medved 5, S. Burić 5, Skube 6 (4), Golčar, Šoštarič, Papež 1, Vrečar, Dobelšek 1, Gams 1, Nosan, Oštir, Dujmović 4, Bećiri 1.

 

 

Sedemmetrovke: Paris St. Germain 3 (2), Gorenje Velenje 4 (4).

 

 

Izključitve: Paris St. Germain 6 minut, Gorenje Velenje 6 minut.

 

 

 

Velenjčani so se na dvoboj z na papirju precej močnejšimi, bogatejšimi in favoriziranimi tekmeci podali odločno, bili dolgo v igri za ugoden izid, a krajša klop, dvignjen ritem PSG v nadaljevanju tekme in razpoloženi vratar Jose Manuel Sierra so na koncu premaknili jeziček na tehtnici precej v pariško stran. Velenjčani so se tako poslovili od nadaljevanja evropske sezone, domači pa so prvič v klubski zgodovini prišli do četrtfinala.

 

 

Kljub papirnati vlogi favoritov so Parižani boj s slovenskimi prvaki začeli zadržano, gostje pa neustrašno. Sad takšne igre je bil aktiven izid, ki so ga imeli igralci Gorenja ves prvi polčas. Nekaj časa so prednost iz domače Rdeče dvorane celo višali, najbolj idealno je bilo zanje, ko je bilo v 15. minuti na semaforju 9:11 po golu Maria Šoštariča.

 

 

V prvem polčasu so sicer Velenjčani večkrat vodili za gol, vratar Benjamin Burić je nekajkrat dobro ustavil napade domačih, ob koncu pa je slovenska ekipa tudi uspešno lovila in ujela Parižane, ki so že vodili za dva gola in tako skupni izid izenačili. A po 14:12 so Velenjčani po golih Senjamina Burića in Marka Dujmovića prišli do izenačenja, zadnje izenačenje v prvem delu na 17:17 pa je s sedmih metrov dosegel Staš Skube.

 

 

Parižani so pred nadaljevanjem potegnili dve ključni potezi: v vrata je stopil Jose Manuel Sierra, svojo priložnost pa je odlično izkoristil tudi Antonio Garcia. Ko je vratar Burić slednjemu v 40. minuti ubranil nevaren strel, je bil izid 23:21, potem pa so sledile minute gostiteljev. Velenjčani so stežka prihajali do priložnosti, nekaj poskusov Burića in Skubeta pa je zaustavil razpoloženi vratar Sierra.

 

 

Velenjski vrsti se je vse bolj poznala tudi utrujenost, francoski zvezdniki pa so v zadnjih 15 minutah tekme le upravičili status, ki ga imajo. Vztrajno so lomili tekmece, izid pa je bil vse bolj po okusu domačih navijačev v dvorani Carpentier. Najprej 25:21, po golu Roberta Gunnarssona v 47. pa prvič na tekmi pet golov (27:22).

 

 

Takrat je bilo že jasno, da bodo Velenjčani le težko prišli do ugodnega izida, razpoloženi domači igralci pa so brez težav vzdrževali prednost ter jo počasi višali. Goli Garcie, Mikkela Hansna in Jeffreyja M'Time pa so poskrbeli, da je bilo tik pred koncem dvoboja že + 10. Z zadnjim napadom je nato razliko na devet golov spravil Luka Dobelšek.

 

 

V skupnem seštevku obeh tekem so bili tako Parižani boljši za sedem golov (62:55). Slovenski klubi so z velenjskim porazom končali tekmovanje v letošnji ligi prvakov v osmini finala, saj je že v soboto moštvo Celje Pivovarna Laško izgubilo proti Flensburg-Handewittu s 27:30, potem ko so Celjani doma zmagali 26:25.

 

 

Od skupno osmih četrtfinalistov v letošnji evropski ligi prvakov je znanih že sedem. To so Flensburg, Paris. St. Germain, Kiel, Barcelona, Vardar, Metalurg in Veszprem, zadnji četrtfinalist pa bo znan po povratni tekmi osmine finala Rhein Neckar Löwen - Kielce, ki bo v ponedeljek, 31. marca 2014.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14