17. 10. 2014

Mariborski rokometaši pogoreli v Skandinaviji

Rokometaši Maribora Branika so v današnji povratni tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF izgubili proti švedskemu Kristianstadu s 24:36 (10:17) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Slovenska ekipa je na prvi tekmi zmagala s 26:25.

 

 

KRISTIANSTAD - MARIBOR BRANIK 36:24 (17:10)

 

 

Kristianstad - Kristianstad Arena, gledalcev: 4.362, sodnika: Csaba in Pal Kekes (oba Madžarska).

 

 

Kristianstad: Beutler, Larsson, D. Lindgren 1, Ollson 3, Björnsen 7 (1), Lagergren 4, J. Larsson 1, Jepson, Tollbring 6, Petersson 2, Cederholm 6, Lindskog 3, Nilsson 2, Cosmo 1.

 

 

Maribor Branik: Taletovič, Čudič, Cingesar, Žmavc 1, Kaleb 11 (5), Špelić, Jamnik, Poklar 1, Sok, Hrastnik, Fidel 1, Žabič 1, Verdinek 1, Mišković, Mlakar 8.

 

 

Sedemmetrovke: Kristianstad 1 (1), Maribor Branik 5 (5).

 

 

Izključitve: Kristianstad 8 minut, Maribor Branik 8 minut.

 

 

 

Mariborska ekipa se drugo leto zapored ni uvrstila v skupinski del evropskega pokala EHF. V minuli sezoni jo je v tretjem krogu izločil slovaški Tatran iz Prešova, v tej sezoni pa je bil za štajersko ekipo v drugem krogu usoden švedski Kristianstad.

 

 

Izbranci Marka Šibile so največje sledi na evropskih rokometnih igriščih pustili v sezoni 2012/13, ko so jih malenkosti ločile do uvrstitve na sklepni turnir v Nantesu. Tedaj so se prebili do četrtfinala, v dveh tekmah proti tekmecem iz nemškega Göppingena pa tesno izgubili s skupnim izidom 55:56.

 

 

Mariborčani so obračun v Skandinaviji začeli z golom prednosti s prve tekme, že v zgodnjem obdobju povratne tekme v Kristianstadu pa zašli v gromozanske težave. Razigrani gostitelji so se dobesedno razleteli po igrišču in si že v 12. minuti priigrali vodstvo štirih golov (6:2). Gosti so se tri minute kasneje po zadetkih Dušana Fidela in Anteja Kaleba prepolovili zaostanek, a gostitelji so med 19. in 21. minuto naredili delni izid 3:0 in prednost povišali na +6 (11:5).

 

 

Razmerje moči se ni spremenilo niti po mariborski minuti odmora, škarje in platno so imeli v rokah domači rokometaši, ki jih vodi švedski selektor Ola Lindgren. Mariborčani so v 25. minuti zaostali za sedem golov (6:13), na velik odmor pa odšli z nespremenjenim primanjkljajem (10:17).

 

 

Štajerci v začetku drugega polčasa niso naredili kakovostnega premika v svoji igri, že v 37. minuti so zaostali za deset golov (12:22) in izobesili belo zastavo. V mariborski ekipi sta bila najbolj učinkovita Kaleb z enajstimi in Žiga Mlakar z osmimi goli.

 

 

"Tokrat smo naleteli na izjemno razpoloženega tekmeca in na izjemno vzdušje v prekrasni dvorani. Nismo zdržali pritiska in pozna se, da nekateri igralci še nosijo posledice poškodb in so predvsem v napadu neučinkoviti. Ravno ta neučinkovitost v napadu nas je pokopala, saj smo izgubili preveč žog, ki jih je tekmec pretvoril v uspešne hitre protinapade. Z lahkimi zadetki so višali prednost, mi pa jim nismo uspeli slediti. Dejstvo je, da je bil Kristianstad boljši nasprotnik in jim moramo čestitati za zasluženo zmago," je po povratni tekmi dejal trener Marko Šibila.

 

 

"Očitno se je tekmec zelo dobro pripravil na nas. Od prve minute smo igrali v nekakšnem krču in zelo slabo odigrali celoten prvi polčas. Tudi v nadaljevanju nam ni uspelo zaigrati bolje, enostavno jih nismo več uspeli ujeti. Težko je po takšni tekmi, ampak potrebno je dvigniti glave in se osredotočiti na domače prvenstvo in pokalno tekmovanje," je dodal Žiga Mlakar. (sta)

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15