18. 10. 2014

Krim Mercator – Branik 42:20 (20:9)

Krimovke so dan po veliki zmagi v Ligi prvakinj v Stožice povabile še mariborski Branik, ki je v prvo ligo državnega prvenstva prišel po več kot desetletju. Kljub fizično in psihično velikem naporu dan prej, so znova prikazale lepo in hitro igro in že v prvih minutah ušle in zasluženo visoko slavile z rezultatom 42:20.

 

Branik je sicer v prvih minutah precej dobro začel tekmo in v peti minuti celo povedel z 2:3, domačinke so nato vajeti igre prijele v svoje roke in začela se je toča zadetkov. Krimovke so že v prvem polčasu dosegle 20 zadetkov, v drugem polčasu so si tako lahko privoščile nekaj več poigravanja in doseganja zadetkov iz »cepelinov«.

 

Obramba je v drugem polčasu pri obeh ekipah nekoliko popustila, Krimovke so vseskozi zviševale prednost in ob koncu slavile z rezultatom 42:20.

 

Na domači klopi smo lahko videli dva zelo prepoznavna obraza iz najlepših časov klubskega in reprezentančnega rokometa. V ekipi Krimovk sta se namreč znašli Deja Doler Ivanović in Olga Čečkova, a se Marta Bon ni odločila, da ju spusti na igrišče.

Pri domačinkah lahko na vrhu najboljših strelk pozdravimo novo ime, Laro Hrnčič, ki je dosegla sedem zadetkov. Pri gostjah je okroglo desetico dosegla Tjaša Stanko.

 

Krim Mercator – Branik 42:20 (20:9)

Ljubljana – Ogrevalna dvorana ŠRC Stožice, 60 gledalcev, sodnika: Colner in Pajič.

Krim Mercator: Artsiukovich 4, Jurič 4, Maja Luković 6, Čečkova 2, Zrimšek, Mavsar 6, Bak 3, Hrnčič 7, Stefanišin, Marinček, Omoregie 2, Koren 5, Jankovič 1, Gregorc 2, Čečkova, Doler Ivanović.

Branik: Dukarič, Hrastnik 1, Gomilšek 4, Stanko 10, Frangež 2, Trobas 1, Želj 1, Krajnc, Abramovič, Horvat, Oberžan, Močnik, Rajh, Borovčak 1, Kelc, Kreft.

Sedemmetrovke: Krim 5 (5), Branik 2 (1)

Izključitve: Krim 8 minut, Koper 8 minut