18. 10. 2014

Mlinotest Ajdovščina – GEN-i Zagorje 26:28 (16:17)

Ajdovščina - Dvorana ŠC Police. 150 gledalcev. Sodnika: Nahtigal in Smolko.

ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Lokar, Polanc, Tripkovič 2, Čermelj 1, Jonovič, Rojc 11 (6), Svetik 5, Brecelj 1, Bajc, Pipan, Čajko 4, Srečkovič (15 obramb), Kavčič 1, Ferfolja Š., Schuster 1; trener Dušan Vidmar

RK GEN-i Zagorje: Ahlin 3,  Voglar, Ugrin 6 (1), Perič (5 obramb), Bratec 5, Ferfolja T., Golob, Ljepoja 1, Ljubas 11 (4), Obradović 1, Sterle – Mitruševska 1; trener Bojan Voglar

Sedemmetrovke: Mlinotest 8 (7); GEN-i Zagorje 6 (5)

Izključitve: Mlinotest 10 minut, GEN-i Zagorje 14 minut

V lepi tekmi so se Ajdovke dobro upirale favoriziranim Zagorjankam. Domači trener Dušan Vidmar je najbrž presenetil kolega Voglarja s spremenjeno začetno postavo. Po začetnem vodstvu domačih, so gostje v dveh minutah ušle na +2. Sledila je izenačena igra, v kateri so gostje držale minimalno prednost. A domače se niso predale in v zadnji minuti prvega polčasa izenačile na 16. Pia Ugrin je s svojim tretjim zadetkom le poskrbela, da so gostje na odmor odšle z zadetkom prednosti (16:17).

Pia je odlično začela tudi drugi polčas in s tremi zaporednimi goli gostje popeljala do prve občutnejše prednosti (+3). Ajdovke so se trudile, toda Ivana Ljubas je gostje držalas  v prednosti. Od 45. do 51.minute  so Zagorjanke z delnim izidom 1:5 tehtnico nagnile na svojo stran in v 51. minuti povedle 23.28. To je bil tudi njihov zadnji gol na tekmi. Mlinarke se niso predale, z veliko borbenostjo v obrambi so počasi nižale razliko, a z napakami, ki so posledica neizkušenosti, zmage gostij niso mogle ogroziti.

Še beseda o posameznicah: pri domačih je kapetanka Tina Rojc spet odigrala vrhunsko, ob njej je svoje dodala tudi Maja Svetik, Taja Čajko pa je pokazala, da se počasi privaja na vlogo krožne napadalke, saj je bila s šestmetrske črte nezgrešljiva. Sandra Srečkovič je s svojimi obrambami poskrbela, da se gostje niso preveč odlepile, pohvale pa si zaslužita tudi Mariša Tripkovič in Staša Brecelj. Pri Zagorjankah je izstopala izkušena Ivana Ljubas, svoje je dodala tudi Pia Ugrin, pohvale pa si zasluži tudi Iza Bratec, ki je zadela petkrat, s samo enim zgrešenim strelom.

Skratka, zaslužena zmaga Zagorja. Domače pa so lahko ponosne na svojo igro, saj so se borile po svojih najboljših močeh. Aplavz navijačev po koncu tekme je to tudi potrdil. A zmagala je realno boljša ekipa. Če bodo domače tudi vnaprej igrale tako, lahko upamo, da bo na naslednjih tekmah na tribuni več gledalcev.