19. 11. 2014

Krimovke imajo proti Leipzigu tretjo zaključno žogo

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v petek, 21. novembra 2014, ob 18.45 v Stožicah igrale še zadnjo tekmo prvega dela lige prvakinj. Izbranke Marte Bon se bodo v šestem krogu pomerile z nemškim Leipzigom.

 

 

Krimovke si ta del tekmovanja želijo končati z zmago, za napredovanje v drugi del pa ni nujna, saj se bodo tja uvrstile že v primeru poraza Hypa v Volgogradu. A Dinamo Volgograd in Hypo se bosta merila šele v nedeljo, tako da morajo Ljubljančanke za potrditev poti v drugi del lige prvakinj vendarle meriti na vsaj točko. Nemke so sicer prvo medsebojno tekmo pred domačimi navijači zanesljivo dobile s 30:24.

 

 

"Petkova tekma je za nas izrednega pomena z več vidikov. Najprej zaradi tega, ker lahko že v petek potrdimo uvrstitev v drugi del, kar si zelo želimo, potem pa tudi zaradi tega, ker si želimo pred svojimi navijači igrati najbolje, kar lahko," je na novinarski konferenci povedala trenerka Marta Bon in nadaljevala, da so analize tekmeca v polnem teku.

 

 

"Seveda smo že analizirali vse dosedanje tekme in jih še analiziramo. Kot njihovo prednost bi izpostavila dejstvo, da že dolgo igrajo skupaj. Iščemo njihove slabosti in bomo skušale najbolje odgovoriti na vse skupaj," meni strateginja krimovk.

 

 

Kaj pa bo najbolj pomembno za ugoden izid Krima? "Pri nas so stvari jasne. Enostavno moramo igrati bolj konstantno, zadržati igro na neki ravni, saj se nam dogajajo nerazumljivi padci, kar je povsem v nasprotju z našim načrtom. To moramo popraviti. Če se spomnimo prve tekme proti Leipzigu, so se nam dogajali še bolj čudni valovi v igri, kar je tudi posledica tega, da se še ne poznamo dovolj dobro. Želimo pa si igrati čim bolj kakovostno," poudarja Bonova.

 

 

Vratarka Miša Marinček prav tako opozarja, da igra ni dovolj konstantna. "Po vzponu je sledil padec in dva neuspeha proti Dinamu in Hypu. Želele smo si že prej potrditi uvrstitev v drugi krog, ampak se ni izšlo. Zdaj nas čaka tretja priložnost in pravijo, da gre v tretje rado. Moramo igrati disciplinirano skozi vso tekmo, tako v obrambi kot v napadu, se boriti za navijače in za nas same, da potrdimo to, kar smo doslej zgradile, in v drugi krog prenesemo štiri točke," je dejala Miša Marinček.

 

 

Pred zadnjim krogom ima Dinamo sedem točk, Leipzig šest, Krim Mercator štiri in Hypo po tri. Petkovo tekmo v Ljubljani bosta sicer sodila Madžara Peter Horvath in Balazs Marton. (sta)

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15