21. 11. 2014

Velenjski rokometaši stopajo na mednarodno sceno

Rokometaši velenjskega Gorenja so bili prosti v uvodnih dveh krogih pokala EHF, konec tega tedna pa je pred njimi prva tekma tretjega kroga v tem drugem jakostnem klubskem tekmovanju na stari celini. Velenjska zasedba se bo odpravila v ruski Perm, prva tekma s tamkajšnjimi Permskimi medvedi pa se bo v nedeljo, 23. novembra, pričela ob 13. uri.

 

 

Slovenski podprvak je po nekoliko "čudnih igricah" evropske rokometne zveze ostal brez nastopa v ligi prvakov, nesrečno roko je imel tudi na žrebu tretjega kroga pokala EHF, saj se bo pomeril z zasedbo iz ruskega Perma, ki je od Velenja oddaljena kar 3700 kilometrov. Velenjčani so papirnati favoriti za napredovanje v skupinski del pokala EHF, a to bodo morali dokazati na igrišču.

 

 

"Pred nami je težko gostovanje, največ negotovosti pa nam povzroča zelo dolga, kar 16-urna pot do Perma. Upam, da se ne bo še dodatno zavlekla," je pred uvodnim sezonskim nastopom na mednarodnem prizorišču dejal velenjski trener Ivan Vajdl in dodal: "Naš tekmec je zelo zanimiv, za ruske razmere igra dokaj nenavadno globoko obrambo 5-1. Po težki preizkušnji v Celju bo naša glavna naloga spočiti igralce za zahtevno gostovanje."

 

 

"Na voljo imamo kar nekaj posnetkov ruske ekipe, ki ji v zadnjem času ne gre najbolje v državnem prvenstvu. Na sredini tekmi je klonila proti Krasnodarju, upam, da bomo s pomočjo našega prijatelja in nekdanjega vratarja Gorenja Vasilija Dubonosova dobili posnetek te tekme. Verjamem, da bomo že na prvi tekmi v Permu iztržili ugoden izid in naredili odločen korak k uvrstitvi v skupinski del tekmovanja pokala EHF," upa trener Vajdl.

 

 

Velenjskega stratega poraz na sredini tekmi v Celju ni zaskrbel, najbolj usodne tekme tako ali tako sledijo maja prihodnje leto, po koncu rednega dela 1. NLB Leasing lige: "Sredina tekma v Zlatorogu je bila za nas prva resnejša preizkušnja v tej sezoni, pred njo niti nismo imeli realne slike o naši moči. V Celju smo imeli priložnost za zmago, a smo v zadnjih petnajstih minutah nekoliko popustili, kar so Celjani, ki imajo za seboj že nekaj težkih tekem v tej sezoni, s pridom izkoristili in tekmo končali v svojo korist."

 

 

Povratna tekma se bo v soboto, 29. novembra, v velenjski Rdeči dvorani pričela ob 19. uri. (sta)

 

 

 

POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15