21. 11. 2014

Celjani nared za leve iz Mannheima

Igralci Celja Pivovarne Laško so na sredini osrednji tekmi državnega prvenstva premagali najhujše domače tekmece iz Velenja z 32:31. Že v nedeljo, 23. novembra, pa jih v dvorani Zlatorog čaka nova zahtevna preizkušnja, saj bodo gostili izjemno močne rokometaše Rheina Neckarja iz Mannheima. Slovensko-nemški klubski obračun se bo začel ob 17. uri.

 

 

Izbranci Branka Tamšeta so se pred tednom dni sijajno kosali z rokometno izjemno "potentnimi" nemškimi tekmeci. Večji del so bili povsem enakovredni Rhein-Neckarju Löwnu, pokopala pa jih je nekoliko nezbrana igra v sami končnici, tako da so na koncu izgubili s 27:31 in v sedmi medsebojni tekmi še sedmič ostali praznih rok.

 

 

"Rhein-Neckar Löwen igra podobno tudi v nemškem prvenstvu. Prvi polčas ponavadi konča v primanjkljaju, v drugi polovici pa nato tekmo obrne na glavo in jo konča v svojo prid. To je kakovost te ekipe, ki je zelo dobro selekcionirana na vseh položajih in ima visoke cilje na domačem in mednarodnem prizorišču. Če se bodo v tej sezoni izognili poškodbam, potem lahko celo osvojijo ligo prvakov. Vsekakor gre za ekipo, ki lahko premaga vsakega tekmeca, nenazadnje je to dokazala v minuli sezoni, ko je nesrečno izgubila proti Barceloni," je uvodoma dejal trener Branko Tamše.

 

 

"V Celje prihaja vrhunska zasedba, te tekme se vsekakor veselimo. Pričakali jo bodo z redkimi izjemami moji mladi in neizkušeni fantje, a prepričan sem, da bodo v nedeljo dali vse od sebe. Upam, da bo v naši vrsti dovolj zbranosti, hkrati pa upam, da bomo enkrat nagrajeni za naše trdo delo, čeprav bo zelo težko," je še dodal Tamše.

 

 

Epilog tekme v Zlatorogu bo v veliki meri odvisen tudi od celjske obrambe, v kateri blesti Vid Poteko. "Pričakujem, da bomo v nedeljo na celotni tekmi ponovili enak pristop, kot smo ga imeli v Nemčiji v prvem polčasu. Želim si, da odigramo v nadaljevanju pametneje kot smo na prvi tekmi, sedaj se nam je že štirikrat zgodilo, da smo v določenem obdobju padli," opozarja Vid Poteko.

 

 

Ob tem Poteko nadaljuje: "Tega si ne smemo dovoliti, na to se moramo pripraviti že pred tekmo. Verjamem, da nam pred domačimi gledalci to lahko uspe. Že v sredo proti Gorenju v Zlatorogu so nam ti pomagali, da smo se vrnili v igro in se dobesedno centimeter po centimeter prebijali v vodstvo. Tako mora biti tudi v nedeljo, saj sem prepričan, da Rhein-Neckar ne bo ničesar prepustil naključju in bo še bolj motiviran kot na prvi tekmi, ko po mojem mnenju ni pričakoval takšnega našega odpora."

 

 

Celjani na dosedanjih sedmih obračunih še niso okusili slasti zmage proti tradicionalnemu mednarodnemu tekmecu iz Mannheima. Slovenski rokometni prvaki so na dosedanjih petih tekmah v skupinskem delu v tej sezoni premagali ruske Čehovske medvede, v obračunih proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, francoskemu Montpellierju, madžarskemu Veszpremu in Rhein-Neckarju Löwnu pa so izgubili. Na lestvici vodi Veszprem z desetimi točkami, Vardar jih ima sedem, Rhein-Neckar Löwen šest, Montpellier štiri, Celje dve, Čehovski medvedi pa eno točko.

 

 

Pravico na nedeljski tekmi bosta delila Danca Leif Poulsen in Henrik Mortensen. (sta, cpl)

 

 

Foto: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2014/15