16. 12. 2014

Kadetinje na reprezentančni akciji v Žalcu

Ženska kadetska reprezentanca je nekaj mesecev pred evropskimi kvalifikacijami dobila dokaj nepričakovano pomoč z vrha rokometne zveze oziroma iz smeri njihov članskih kolegic. Članice so po uspešno prestanem prvem koraku kvalifikacij za svetovno prvenstvo predstavile koledar za leto 2015, celotni izkupiček prodaje koledarja bo šel ravno za delovanje kadetske reprezentance. Res lepa gesta in napoved aktivnejšega delovanja v mlajših selekcijah.

 

 

Kadetinje se sicer precej aktivno pripravljajo na kvalifikacije, ki jih od 20. do 22. marca čakajo v Črni gori. 15. decembrski dan, ko so klubi po večini že začeli dolgo obdobje brez tekem, so se reprezentantke zbrale na enodnevni akciji v Žalcu, kjer so v dopoldanskih urah opravile trening, v popoldanskih pa odigrale tekmo proti tamkajšnji članski ekipi.

 

 

Na tokratno akcijo je bilo povabljenih 19 deklet iz osmih klubov. Največ, šest, jih prihaja iz Krima, po štiri iz Krke. Dve predstavnici so imeli Naklo-Tržič, Zagorje in Žalec, eno pa Celje, Izola in Koper.

 

 

Vratarke: Maja Vojnovič (Krka), Lucija Rebec (Izola), Tjaša Arhanič (Krim)

 

 

Leva krila: Iza Bon Brzin (Krim), Patricia Akalovič (Naklo-Tržič)

 

 

Zunanje igralke: Tjaša Lovšin (Krka), Anika Strnad (Žalec), Eleonora Kodele (Celje), Lara Maslo (Koper), Hana Vučko (Krim)

 

 

Srednji zunanji: Nina Žabjek (Krim), Nika Petkovič (Krka)

 

 

Desna zunanja: Neža Skrinjar (Zagorje)

 

 

Desni krili: Urša Urbančič (Krim), Živa Čopi (Krka)

 

 

Krožne napadalke: Aneja Novak (Krim), Lučka Prašnikar (Zagorje), Tajda Janežič (Naklo-Tržič), Klementina Krulec (Žalec).

 

 

Poškodbe in bolezni so nekoliko skrčile seznam, manjkale so Eleonora Kodele, Patricia Akalovič, Aneja Novak, Neža Skrinjar in Tjaša Arhanič. Na dopoldanskem treningu se je nato poškodovala Lučka Prašnikar, zaradi bolezni pa na tekmi ni bilo še Lucije Rebec.

 

 

Na treningu so dekleta uigravala consko formacijo 6-0, največji poudarek je bil namenjen sodelovanju sosednjih branilk, ko se med njima nahaja krožna napadalka. Pri tem so dekleta poizkušala pravočasno in agresivno pristopiti k napadalki, prekinjati igro in se čimprej vračati na črto.

 

 

V obrambi so reprezentantke prvi del tekme odigrale v conski formaciji 3-2-1, v nadaljevanju pa 6-0. Poudarek so dajale k izvedbi hitrega centra in njenim izpeljankam. 6-0 obrambo domačink so reprezentantke poskušale premagovati z doslej uigranimi napadalnimi kombinacijami.

 

 

 

RK ZELENE DOLINE ŽALEC – KADETSKA REPREZENTANCA SLOVENIJE 34:27 (22:12)

 

 

Žalec - I. OŠ Žalec. Sodnika: Filipič in Bregar.

 

 

RK Zelene doline Žalec: Potočnik, Danijel 1, Zrnec 5, Sutaj, Turnšek 8, Okleščen 7, Košir M. 2, Feldin 1, Pirc 3, Pandžič, Kompan 4, Tratnik 1, Košir J. 2.

 

 

Kadetska reprezentanca Slovenije: Vojnovič, Bon Brzin 3, Janežič, Urbančič, Lovšin 2, Čopi 2, Krulec, Žabjek 6, Strnad 3, Maslo 5, Vučko 2, Petkovič, Cvetko 4.

 

 

Sedemmetrovke: Žalec 8 (6), Slovenija 2 (1).

 

 

Izključitve: Žalec 10 minut, Slovenija 10 minut.

 

 

 

Tudi v nadaljevanju bodo reprezentantke precej aktivne. 27. in 28. decembra bodo za dva dni odpotovale v Novo mesto, po začetku novega leta pa še v Brežice (3. in 4. januar). Teden dni kasneje, 10. in 11. januarja, bodo v Umagu odigrale dve prijateljski tekmi proti domači reprezentanci Hrvaške.

 

 

Kadetinje se bodo na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo pomerile proti Moldaviji, Črni gori in Španiji. Tekme bodo na sporedu od 20. do 22. marca. Pomagata jim lahko tudi vi. Kako? Z nakupom koledarska članske reprezentance. Celotna kupnina, ki znaša 12€, bo namenjena nadaljnjemu razvoju kadetske reprezentance.

 

 

Svoj izvod koledarja lahko naročite na office@rokometna-zveza.si.