20. 12. 2014

Trimo Trebnje - Riko Ribnica 25:24 (16:12)

V boju za četrto mesto v 1. NLB Leasing ligi je Trimo dosegel pomembno zmago proti neposrednemu konkurentu. Trebanjci so v 15. krogu doma z golom razlike premagali Riko Ribnico - bilo je 25:24 (16:12).

 

 

TRIMO TREBNJE - RIKO RIBNICA 25:24 (16:12)

 

 

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 300, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).

 

 

Trimo Trebnje: Jelovčan, Brana, Urbič, Femec, Radelj 5, Križman, Skol 4 (1), Kotar, Sušin 2, Željko, Udovič 2, Sašek 3, Ferkulj 5, M. Grandovec, T. Grandovec 1, Florjančič 3.

 

 

Riko Ribnica: Perovšek, Klarič, Leban 3, Fink 3, Atanasov, Pahulje, Grebenc 7, Henigman 3, Nosan, Andoljšek, Pucelj 1, Skušek 1, Batinič 3, Markovič 3, Košmrlj.

 

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 1 (1), Riko Ribnica 2 (2).

 

 

Izključitve: Trimo Trebnje 4 minute, Riko Ribnica 8 minut.

 

 

 

Trebanjski rokometaši so po zmagoslavju nad Ribničani naredili pomemben korak k četrtemu mestu v državnemu prvenstvu, zadnjemu, ki prinaša nastop v končnici za prvaka, po petnajstih odigranih tekmah pa odhajajo na zimski odmor z velikimi štirimi točkami prednosti pred tekmeci iz dežele suhe robe.

 

 

Obračun v Trebnjem je bil zelo razburljiv in negotov do zadnjega sodniškega žvižga. V prvem polčasu so prevladovali izbranci domačega trenerja Romana Šavriča in tik pred koncem povedli s 15:11, v nadaljevanju pa so se jim Ribničani povsem enakovredno zoperstavili.

 

 

Hitro so jih ujeli in izenačili na 18:18. V nadaljevanju se je tehtnica zmage nagibala na eno in drugo stran. Gosti so slabi dve minuti po golu Jana Grebenca izenačili izid na 24:24, za gostitelje pa je zmagoviti gol v zadnji minuti dosegel Jaka Ferkulj.

 

 

V trebanjski zasedbi sta Ferkulj in Marko Radelj dosegla po pet golov, v ribniški pa je bil najbolj učinkovit Grebenc s sedmimi zadetki.

 

 

Državno prvenstvo se bo zavoljo svetovnega prvenstva v Katarju nadaljevalo februarja prihodnje leto. Ribniška zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Krko, trebanjska pa bo gostovala v Krškem. Obe tekmi bosta 11. februarja. (sta)

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15